Home / Mobile / Verhoog je productiviteit met een bluetooth headset

Verhoog je productiviteit met een bluetooth headset

Wanneer je wilt bellen doe je dit waarschijnlijk het liefst handsfree en draadloos. Met een bluetooth headset voorkom je veel ongemak tijdens het telefoneren, bijvoorbeeld tijdens je werk. Benieuwd naar alle andere voordelen die een draadloze headset jou kan bieden? Lees dan snel verder!

Minder stress

Volgens onderzoek zijn mensen op kantoor met een handsfree set wel 43% productiever dan hun hands-on collega’s. Een verhoogde productiviteit zorgt daarnaast voor minder stress. Wanneer je een bluetooth headset gebruikt, heb je bovendien geen last van vervelende bedrading die je belemmert in je bewegingsvrijheid. Je kunt je dus vrij voelen om even je benen te strekken, koffie te zetten en aantekeningen te maken.

Je bureau rommelvrij 

Al die bedrading zorgt voor een hoop rommel, vooral wanneer je je bekabelde hoofdtelefoon elke ochtend uit de knoop moet halen. Bovendien kun je dankzij de bewegingsvrijheid tijdens het telefoneren makkelijk wat documenten erbij pakken wanneer nodig (en deze vervolgens ook weer netjes opbergen). De batterijen van een bluetooth headset gaan bovendien over het algemeen lang mee.

Professionele geluidskwaliteit 

Met een bluetooth headset kom je, dankzij de goede geluidskwaliteit, een stuk professioneler over bij degene aan de andere kant van de lijn. Zo hoef je je hoofd niet krampachtig stil te houden, want jouw microfoontje beweegt moeiteloos en geluidloos met jouw gezicht mee. Bovendien heeft menige bluetooth headset tegenwoordig een noise-cancellingfunctie. Hierdoor zal je gesprekspartner je goed kunnen verstaan, zelfs wanneer je je op een wat drukker kantoor bevindt.

Goed voor de gezondheid 

Vooral voor degenen die veel bellen is dit een belangrijk punt. Je zult wel eens gemerkt hebben dat je telefoon tussen je hoofd en schouder inklemmen niet de beste houding is. Dit kan op den duur zelfs zorgen voor nek- en rugklachten. Volgens onderzoek ervaren bluetooth headset gebruikers 35% minder spanning in hun spieren. Kortom: handsfree bellen is een stuk beter voor je houding! Overigens hoef je je geen zorgen te maken om stralingsgevaar wanneer je je bluetooth headset gebruikt. De frequentie die dit apparaat gebruikt is zo laag dat dit geen risico’s met zich meebrengt.

De functies 

Enthousiast over een bluetooth headset? Het toestel kan prima tijdens het werk maar ook thuis gebruikt worden. Misschien moet jij voor je werk continu bereikbaar zijn en bel je regelmatig handsfree in de auto of thuis. Het kan ook zijn dat je vaak vanuit kantoor of huis belt. Waar je je bluetooth headset voor gaat gebruiken zal voor een groot deel bepalen welke uitvoering je nodig hebt. Hieronder vind je de belangrijkste functies op een rijtje die je moet overwegen.

Voice command 

Voice command is vooral een belangrijke functie voor diegenen die vaak onder het rijden bellen of die regelmatig hun handen vol hebben. Zo kun je met behulp van een voice command de batterijstatus opvragen, je telefoon opnemen of je bluetooth headset met een ander apparaat verbinden. Dit maakt het gebruik in elke situatie lekker eenvoudig.

Het geluid 

Wanneer je op zoek gaat naar een bluetooth headset zul je de keuze moeten maken uit een mono of stereo uitvoering. Het voordeel van een mono type (een bluetooth oortje) is dat je je bewust blijft van je omgeving omdat een oor vrij blijft. Wil je graag bellen in het verkeer, bijvoorbeeld om contact met je collega’s te houden? Dan is een mono set waarschijnlijk de beste optie voor jou. Een stereo bluetooth headset heeft als voordeel dat je je beter kan concentreren op je telefoongesprek. Je bent namelijk wat meer afgesloten van de buitenwereld omdat beide oren bedekt worden. Wil je het geluidsniveau naar het volgende level brengen? Kies dan voor een bluetooth headset met HD geluid.

Noise cancellation 

Voor degenen die veel moeten bellen in een wat drukkere omgeving zoals op kantoor, is noise-cancellation onontbeerlijk. De omgevingsruis die wordt gedetecteerd door de microfoon, wordt tenietgedaan met wat ook wel antigeluid wordt genoemd. In feite wordt omgevingsgeluid in tegenfase gezet en hierdoor onhoorbaar, waardoor de beller aan de andere kant van de lijn jou goed kan verstaan.

Multipoint technologie 

Met behulp van multipoint technologie kan jouw hoofdtelefoon verbonden worden met minstens twee apparaten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen je bluetooth headset te verbinden met zowel de werktelefoon als met de mobiele telefoon. Er wordt bij deze functie onderscheid gemaakt tussen simpele en geavanceerde multipoint technologie. Hiermee kan een gesprek dat je over je mobiele telefoon aan het voeren was, in de wacht worden gezet zodat je een gesprek op de vaste lijn kunt opnemen. Met een simpele multipoint-technologiefunctie zal het eerste gesprek beëindigd worden wanneer je het tweede start.

Batterijduur 

Natuurlijk wil je het liefst een bluetooth headset met een batterij die lang meegaat. Ook al beschik je over de mogelijkheid om je headset regelmatig op te laden, als je vaak onderweg bent is een korte batterijduur erg vervelend. Vaak hebben grotere uitvoeringen een batterij die wat langer meegaat, maar er zijn uitzonderingen op de regel. Tegenwoordig zijn er ook slanke hightech modellen op de markt die beschikken over een goede batterij. Ga in ieder geval op zoek naar een bluetooth headset die minimaal zes uur meegaat voordat je hem weer moet opladen.

Comfort en design 

Je wilt er niet alleen professioneel uitzien maar je wilt je ook comfortabel kunnen voelen met je headset op, zeker wanneer je deze veel gebruikt. Hiervoor zul je ook moeten overwegen wat je fijner vindt: een bluetooth oortje of een headset. Kies wanneer je voor een bluetooth headset gaat voor een modern design dat bijdraagt aan een professionele uitstraling.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Kies het geschikte sim only abonnement

Houd zelf de controle over je telefoonabonnement en stel dat zelf samen. Of het nou …