Home / Wat doen wij met / Liever een smartwatch dan een normaal horloge!

Liever een smartwatch dan een normaal horloge!

Langzaam aan wordt alles om ons heen gedigitaliseerd. Of het nu om een gehoorapparaat of een koelkast gaat, de digitale technologie bepaald wat, hoe en wanneer het apparaat iets doet. De koelkast plaatst zelf zijn bestellingen bij de supermarkt, het gehoorapparaat wordt op afstand uitgelezen en jouw horloge is een verlengstuk van jouw smartphone geworden. De smartwatch is dan ook bezig aan een gestaagde opmars. Op internet heb je, naast het enorme assortiment aan horloges, ook de keuze uit zeer veel smartwatches. Producenten beschrijven enorm veel mogelijkheden, maar wat zijn nu werkelijk de voordelen van een smartwatch?

Uitgebreide functionaliteit:

In tegenstelling tot de traditionele horloges heb je naast het uitlezen van de tijd natuurlijk enorm veel meer functionaliteiten tot jouw beschikking. Je kan herinneringen zetten, jouw agenda beheren en direct jouw tekstberichten en mail uitlezen.

Smartwatch als reisgenoot:

Met een smartwatch beschik je altijd over alle informatie die je nodig hebt. Er zijn zelfs smartwatches met een pratende navigatiefunctie die jou feilloos door een stad kunnen loodsen. De ingebouwde barometersensor geeft tijdig een waarschuwing als het gaat stormen of regenen. De smartwatch is dus de ideale reisgenoot om snel en droog door de stad te reizen.

Goede gezondheid door de smartwatch:

De smartwatches zijn, afhankelijk van het type, uitgerust met een aantal sensoren. Zo kan je bijvoorbeeld jouw hartslag monitoren, krijg je een waarschuwing als jouw bloeddruk de pan uit reist of als jouw lichaamstemperatuur oploopt. Ideaal voor het bezoeken van een voetbalwedstrijd!

Telefonie:

Natuurlijk wordt de smartwatch altijd gekoppeld aan jouw smartphone. Door gebruik te maken van deze gedeelde functionaliteiten kan je direct zien wie jou belt, wat er in het mailbericht staat en kan je direct via de smartwatch iemand bellen en gesprekken aannemen.

Een sportieve smartwatch:

De smartwatch heeft niet alleen een sportief en modern uiterlijk, het kan werkelijk een bijdrage leveren aan jouw sportieve leven. Via de fitnsess-tracking kan je jouw prestaties tijdens het joggen of fitnessen uitstekend volgen. Het kan jouw stappen tellen en de afgelegde afstand, jouw calorieverbruik, jouw hartslag en andere belangrijke zaken voor jou monitoren.

Sociale media:

Veel smartwatches bevatten standaard enkel apps voor de sociale media. In één oogopslag kan je zien welke activiteiten plaatsvinden op Facebook, Snapchat, Twitter, WhatsApp of andere sociale media. Kortweg kan je de smartwatch zien als een paar handboeien waarmee je aan jouw vrienden gebonden bent!

De tijd:

Je kan je je het haast niet voorstellen maar alle smartwatches kunnen zelfs de tijd vertellen. Je kan de tijd uitlezen en sommige smartwatches vertellen jou zelfs de tijd. Natuurlijk heb je ook de beschikking over een stopwatch, diverse alarmfuncties en een digitale agenda. Dat een smartwatch tijdloos is, is eigenlijk dus een tegenstelling!

Over Gerard Ubert

Een gestoord maar zeker creatief brein die in staat is om verschillende hersenspinsels op papier te zetten. Mijn specialisaties: Consumenten electronica, Sociale items en suggestieve blogs.

Kijk ook

De chatprogramma’s van vroeger

Via een scherm met elkaar communiceren vinden wij nu heel normaal. Maar hoe is het …