Home / Diversen / Hoe kan je jouw iPhone beschermen?

Hoe kan je jouw iPhone beschermen?

Een iPhone van ongeveer 600 Euro is meer dan een simpel hulpmiddel van glas, silicium en hoogwaardig aluminium. Tegenwoordig heb je werkelijk alles van jouw dagelijkse bestaan in deze smartphone vastgelegd waardoor deze onmisbaar is geworden. Een duidelijke reden waarom je alle mogelijkheden moet benutten om jouw iPhone te beschermen. En wees eerlijk, van de jongste smartphone gebruiker tot de meest hardnekkige iPhone fan, we kennen allemaal wel een verhaal over hoe iemand zijn smartphone heeft laten vallen of kwijt is geraakt. Om deze reden hebben wij een aantal tips voor de bescherming van jouw iPhone verzameld. Of het nu gaat om een iPhone 7 hoesje, een screenprotector of een externe batterij, er zijn genoeg mogelijkheden om jouw iPhone te beschermen.

Een iPhone hoesje:

We weten allemaal dat de behuizing van een iPhone redelijk stevig is en tegen een redelijk stootje kan. Maar we weten ook dat een kras op de behuizing van jouw smartphone zo gemaakt is. En geloof me: Een echte Apple-fanaat is hier dan ook doodziek van! Om jouw iPhone te beschermen kan je kiezen voor een rubberachtige bumper voor vallen en schokken, een rubber hoesje waardoor jouw smartphone niet van het dashboard af glijdt of een harde backplate die tegen krassen beschermd.

Screenprotector:

Een hoesje zorgt voor een goede bescherming van de iPhone. Maar het scherm van dit technologische wonder is net zo gevoelig voor beschadigingen. Vooral omdat het scherm een zeer belangrijke rol vertolkt bij het bedienen van de iPhone, moet je deze echt goed beschermen. Een goede screenprotector biedt bescherming voor jouw scherm waardoor je altijd verzekerd bent van een goede werking van jouw smartphone.

Zoek mijn iPhone + Activation Lock:

Een hoesje en een screenprotector bieden goede bescherming tegen fysieke invloeden. Maar wat als je jouw iPhone kwijt raakt of als deze wordt gestolen? Natuurlijk bevat jouw iPhone de app ‘Find-my-iphone’ waarmee je jouw smartphone kan lokaliseren. Helaas hebben dieven tegenwoordig de handigheid om de iPhone geheel opnieuw van software te voorzien waardoor je jouw iPhone niet meer kan lokaliseren. Maar gelukkig heeft Apple ook de ‘Activation Lock’ waardoor dieven jouw iPhone niet meer kunnen resetten zonder jouw Apple ID en jouw wachtwoord.

Weersomstandigheden:

Een moderne smartphone zoals de iPhone 7 is natuurlijk spat?, water? en stofbestendig volgen de IP67 norm. Deze norm houdt in dat jouw iPhone gedurende 30 minuten lang 1 meter onder water gedompeld kan worden zonder dat deze kapot gaat. Kortweg, je kan gerust douchen met jouw iPhone 7! Echter met de oudere modellen iPhone ligt dit heel anders. En omdat we onze iPhone werkelijk overal mee naar toe nemen (Zwembad, strand, watersport) is een waterdichte bescherming wenselijk.

Lightning-kabel:

Een ander onderdeel van jouw iPhone dat het doorgaans zwaar te verduren heeft is de Lightning-kabel. Een echte iPhone gebruiker heeft de lightning-kabel eigenlijk dag en nacht bij zich. Zorg er voor dat deze kabel, wanneer je hem niet gebruikt, netjes opgerold en veilig wordt opgeborgen. De connectoren van deze kabel zijn zeer gevoelig en de kleinste beschadiging kan er voor zorgen dat de lightning-kabel nutteloos wordt.

Onderhoud:

Voor al het apparatuur, dat een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven, is onderhoud uitermate belangrijk. Dit geldt zeker voor jouw iPhone! Reinig jouw smartphone minstens één keer per week met een vochtig doekje en zorg er voor dat de software optimaal kan presteren. Apple heeft een hele lijst met onderhoudsmaatregelen op zijn website staan. Neem deze eens een keer door!

Over Gerard Ubert

Een gestoord maar zeker creatief brein die in staat is om verschillende hersenspinsels op papier te zetten. Mijn specialisaties: Consumenten electronica, Sociale items en suggestieve blogs.

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …