De nieuwste iPad verdient de nieuwste hoesjes

Sinds de introductie van de iPad in 2010 heeft Apple negen verschillende tablet PC’s op de markt gezet. In de eerste jaren heeft het bedrijf constant gebruik gemaakt van het design van de oorspronkelijke design van de iPad. Echter met de lancering van de iPad Air op 22 oktober 2013 sloeg het bedrijf een nieuwe weg in qua technologie en design. De iPad Air was aanzienlijk dunner en lichter in gewicht dan zijn voorgangers terwijl de hardware specificaties voldeden aan de laatste technologische eisen. Op 21 maart van dit jaar heeft Apple de zevende generatie iPad gelanceerd. Deze laatste iPad met een 9.7 inch scherm gaat zowel met de naam iPad 2017 en zevende generatie iPad door het leven. Het design is praktisch gelijk aan de iPad Air 2 waardoor je natuurlijk ook een iPad Air 2 hoesje voor deze tablet kan aanschaffen.

iPad 2017:

Het laatste model van Apple heeft een 9.7-inch scherm met LED backlight en wordt aangedreven door een Apple A9 processor (Dual-core 1.84 GHz) gecombineerd met een Apple M9 grafische processor (PowerVR GT7600). Hierbij heb je de beschikking op 2 gigabyte werkgeheugen en kan je kiezen uit modellen met 32 of 128 gigabyte opslagcapaciteit. In tegenstelling tot de iPad Pro serie heeft de iPad 2017 ‘slechts’ twee in plaats van vier luidsprekers. Verder is er geen Smart Connector support en heeft de iPad geen LED flash op de achterzijde. Natuurlijk bevat de iPad 2017 wel een reeks aan hardware functionaliteit zoals een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde. Ook is deze iPad uitgerust met een vingerafdruk sensor aan de voorzijde en verschillende inwendige sensoren voor snelheid, gyro, kompas en barometer.

Beoordeling vanuit de markt:

In de markt werd de iPad 2017 met gemengde gevoelens ontvangen. Over het algemeen was men zeer positief over de prestaties van deze tablet. Ook de levensduur van de batterij en de prijsstelling werden positief beoordeeld. Negatieve geluiden waren er voor het ontbreken van een gelamineerd en anti-reflectie scherm, de smart connector. De prijs waarvoor de iPad 2017 in de winkel lag was de laagste introductie prijs ooit voor een iPad. Met de introductie van de iPad 2017 lijkt Apple zich vooral te richten op de educatie markt en het bedrijfssegment waar vraag is naar een goedkopere doch functionele tablet.

Andere iPad modellen:

De iPad Pro, die op 9 september 2015 door Apple werd geïntroduceerd, is inmiddels uitgegroeid tot een complete lijn tablet computers. Naast het model met een 12.9-inch scherm uit 2015 heeft men tegenwoordig de keuze uit een iPad Pro met een 9.7 of een 10.5 scherm. Hiernaast heeft Apple aangekondigd dat het zeer binnenkort een nieuwe iPad Pro met een 12.9-inch scherm zal lanceren. Naast de 4 iPad modellen die momenteel in de winkel liggen is er nog steeds een florerende handel in tweedehands en refurbished iPads waardoor er een zeer breed scala aan modellen in de markt te verkrijgen zijn. Door de populariteit van de iPad zijn er voor elk model nog voldoende toebehoren zoals iPad hoesjes verkrijgbaar.

Over Gerard Ubert

Een gestoord maar zeker creatief brein die in staat is om verschillende hersenspinsels op papier te zetten. Mijn specialisaties: Consumenten electronica, Sociale items en suggestieve blogs.

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …