Knoopcel vervangen: dat kun je gewoon zelf

Batterij van je horloge of je hoortoestel leeg en die vervangen? Dat kun je natuurlijk gewoon zelf. Een knoopcel batterij laat zich eenvoudig vervangen, in drie simpele stappen. We zetten ze voor je op een rij:

– Lege batterij als voorbeeld
– Nieuwe knoopcel batterij bestellen
– Knoopcel batterij vervangen

Lege batterij als voorbeeld

De lege batterij is nog van waarde, want daar staat de code op die bepaalt welke knoopcel batterij je nodig hebt. Het gaat over het algemeen om een combinatie van 2 letters (bijvoorbeeld CR) en vervolgens 4 cijfers bijvoorbeeld 2032. Je krijg dan de combinatie CR2032 Door die twee met elkaar te combineren vind je online eenvoudig de nieuwe knoopcel batterijen die je nodig hebt om de lege te vervangen. Je weet op die manier zeker dat de nieuwe batterij zonder problemen past.

Nieuwe knoopcel batterij bestellen

Vervolgens kun je de nieuwe knoopcel batterij bestellen. Dat doe je uiteraard gewoon online aangezien je daar de laagste prijs betaalt voor de batterijen van goede kwaliteit. Daarnaast heb je de keuze uit het meest uitgebreide assortiment, waardoor je zeker weet dat de batterij die je nodig hebt erbij zal zitten. Let strikt op de code zoals die op de lege batterij stond, aangezien je precies hetzelfde exemplaar nodig hebt.

De verschillende knoopcel batterijen verschillen qua diameter en dikte, dus kijk goed naar de code die je nodig hebt. Alleen op die manier kun je zelf de batterij vervangen door een model dat weer net zo goed past.

Knoopcel batterij vervangen

Heb je de nieuwe knoopcel batterij in huis? Dan kun je die vervangen door de lege batterij te verwijderen en de nieuwe te gaan plaatsen. De lege batterij kun je er met een scherp voorwerp uithalen, bijvoorbeeld met een mesje. Kijk nog even hoe de batterij in het apparaat zit waar het om gaat, zodat je de nieuwe batterij op dezelfde manier kunt plaatsen. Let er vooral goed op dat je deze niet op z’n kop plaatst. Was de code van de lege batterij meteen zichtbaar? Plaats de nieuwe knoopcel batterij dan ook met de code zichtbaar in het apparaat.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De chatprogramma’s van vroeger

Via een scherm met elkaar communiceren vinden wij nu heel normaal. Maar hoe is het …