Home / Diversen / Beeldbellen met FaceTime en andere apps

Beeldbellen met FaceTime en andere apps

Helaas heb je niet altijd de tijd om familie of vrienden te bezoeken. Je kunt ze dan bellen, maar dat komt natuurlijk niet in de buurt van een écht bezoekje. Beeldbellen komt al een stuk meer in de buurt. In dit artikel legt Simyo je alles uit over beeldbellen met FaceTime en andere apps.

Wat is beeldbellen?

Als je beeldbelt, zie je degene waarmee je belt. Dit kost geen belminuten van bijvoorbeeld je Sim Only abonnement, want beeldbellen gaat via internet. Je verbruikt dan de MB’s van je internetbundel. Als je slim bent, beeldbel je via WiFi. Dan is het namelijk gratis.

Wat is FaceTime?

De app FaceTime is een app van Apple die standaard op je iPhone of iPad staat. De app is ook te gebruiken voor de Mac. Je kunt hiermee andere mensen bellen én beeldbellen die ook een iPhone, iPad of Mac hebben. FaceTime is niet beschikbaar voor Android of Windows Phone. Je hoeft geen geld aan Apple te betalen om de app te gebruiken.

Met welke apps kan ik nog meer beeldbellen?

FaceTime is niet uniek. Er zijn namelijk ook andere apps waarmee je kunt beeldbellen.

  • Hangouts is de FaceTime-tegenhanger van Google. De app staat op elke Android-telefoon, maar is óók te downloaden op je iPhone. Het handige aan de app is zijn veelzijdigheid, want je kunt Hangouts ook op je computer en Mac gebruiken. Het is niet mogelijk om met de app gewone belletjes te plegen, maar je kunt wél met meerdere mensen tegelijk beeldbellen. Ideaal om een vergadering op het werk vanuit huis bij te wonen.
  • Cross platform-beeldbellen: Andere apps waarmee je kunt beeldbellen zijn WhatsApp, Facebook Messenger en Skype. De drie apps zijn beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone. Omdat deze apps op meerdere besturingssystemen te gebruiken zijn, kun je met deze apps met meer mensen videobellen dan met FaceTime. Niet iedereen heeft namelijk een iPhone.
  • Houseparty is een nieuwe app die zeker onder jongeren heel populair is. Net als bij Hangouts kun je hiermee met meerdere mensen tegelijk in één gesprek beeldbellen. Dat wordt dus een gezellige boel!

Zuiniger beeldbellen

Als je via 3G-internet beeldbelt in plaats van via 4G-internet, dan kost het je minder MB’s. Beeldbel-apps verlagen bij 3G-internet automatisch de beeldkwaliteit.  De resolutie is lager, maar je verbruikt hiermee wel minder MB’s. Gebruik je standaard 4G-internet en wil je zuinig videobellen? Bij de meeste apps kun je dit niet in het instellingenmenu aanpassen. Het is wel mogelijk om in het instellingenmenu van je telefoon 4G-internet uit te zetten. Op deze manier beeldbel je alsnog via het zuinigere 3G.

Hoeveel MB’s verbruik ik met beeldbellen?

Zonder wifi gebruiken alle beeldbel-apps data. Het verschil in gebruik is bij elke app weer anders. Ben je benieuwd naar hoeveel MB FaceTime, Hangouts en de andere apps verbruiken? Ga dan naar het Simyo Blog!

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …