Verbazingwekkende feiten over mobiele telefoons

Er is geen twijfel meer over mogelijk – het digitale tijdperk is er om te blijven. De afgelopen jaren hebben verschillende technische speeltjes, fitness trackers, smart home apparaten en andere gadgets hun weg naar onze huizen en dagelijkse levens gevonden. Ze hebben onze gewoontes en routines compleet veranderd. Toch, uit al die technologie, is er maar één die we zeker niet meer uit ons leven kunnen wegdenken – onze mobiele telefoons.

In contact blijven en nog zoveel meer

Mobiele telefoons zijn het afgelopen decennium zo’n integraal onderdeel van onze alledaagse levens geworden, dat je tegenwoordig zelden mensen ziet die er geen hebben. Met behulp van deze handige toestellen kunnen we gemakkelijk in contact blijven met onze geliefden, het laatste nieuws lezen, naar muziek luisteren, hoge kwaliteit foto’s en natuurlijk selfies maken (want wat is het leven zonder selfies?). Hoewel we onze telefoons gebruiken voor zowel werk al vrijetijd, bijvoorbeeld het spelen van spelletjes, plezier hebben met verschillende apps of dagelijks chatten met vrienden, hoeveel weten we er nu eigenlijk echt vanaf?

De eerste mobiele telefoon

In de vroege jaren 70, maakte Dr. Martin Cooper het eerste prototype van een draagbare mobiele telefoon die hij Simon noemde. De telefoon was vrij groot en zwaar in vergelijking met de normen van vandaag – het woog rond de 1 kg! Het duurde 10 uur om de batterij volledig op te laden en dan had je 30 minuten gesprekstijd. Kun je je voorstellen dat de batterij van je telefoon uitgaat nadat je hem slechts 30 minuten gebruikt hebt?

Herinneringen vastleggen

De eerste mobiele telefoon met een camera werd vrijgegeven in Japan in 2000. Dit specifieke apparaat creëerde een ongelooflijke trend die de afgelopen jaren zijn piek bereikt heeft en daardoor worden camera’s steeds minder gebruikt. Voornamelijk de cameralenzen van de smartphones zijn zoveel meer vergevorderd nu en ze bieden veel extra opties en effecten die je kunt gebruiken om de perfecte foto’s, selfies en 3D panorama foto’s te creëren. Hoe cool is dat?

Leuke feiten

Als je onderzoek doet naar mobiele telefoons, hun geschiedenis en evolutie, zal je vele interessante feiten vinden over onze trouwe metgezellen.

Zo zal je er bijvoorbeeld achter komen dat er vijf keer zoveel mobiele telefoons op de wereld zijn dan dat er zijn pc’s en dat de angst om geen signaal te hebben of zonder telefoon te zitten nomofobie wordt genoemd. Heb je jezelf er ooit op betrapt dat je je telefoon pakt, omdat je zeker wist dat je hem voelde trillen? Dat fenomeen wordt gedefinieerd als ringxiety.

Een ander interessant feitje is dit: ondanks dat we van onze telefoons houden en we ze met hoesjes, covers en screenprotectors beschermen, 33% van de mensen breekt uiteindelijk zijn telefoon.

Dit is slechts het topje van de ijsberg wat verbazingwekkende feiten over mobiele telefoons aangaat. De volgende infographic, gecreëerd door een creatief team bij MyTrendyPhone, zal je de 35 interessantste feiten bieden, dus als je geïntrigeerd bent, lees dan verder.

weetjes-over-gsms-die-je-zeker-nog-niet-kende

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen 4G en 5G

Het verschil tussen 4G en 5G

Bij draadloze communicatie zijn voortdurende innovaties en ontwikkelingen aan de gang om tegemoet te komen …