De update voor de Samsung Galaxy S7 (Edge)

In januari 2017 zal de Android Nougat update voor de Galaxy S7 (Edge) beschikbaar komen. De Samsung Galaxy S7 (Edge) is, naast de iPhone 7 Plus, de marktleider in het topsegment voor mobiele telecommunicatie. Volgens insiders zal de Zuid-Koreaanse smartphone fabrikant deze update binnen de komende twee weken lanceren. Deze update is echt een noodzaak voor de bezitters van de Samsung Galaxy S7 (Edge en Plus) zal enkel storende problemen oplossen. Zo zal deze update een oplossing bieden voor het feit dat deze smartphones wel eens uit zichzelf opnieuw opstarten. Ook zullen de notificaties op het vergrendelingsscherm van een update worden voorzien, krijgt de gebruiker de beschikking over nieuwe emoticons (Emoji), het nieuwe Google GIF toetsenbord en “Launch Shortcuts”die 3D-achtige touchfuncties aan het startscherm toevoegen.

Android Nougat 7.1.1. update:


De laatste update van Android zal dus een groot aantal belangrijke verbeteringen en upgrades bevatten. Onder de naam Nougat 7.1.1. zal dit Google’s meest geavanceerde updates worden. In november 2016 stelde Samsung de beta-versie van de Nougat update beschikbaar voor een beperkte groep gebruikers met een actief Samsung account en een actief Galaxy Beta Program app of de Samsung Members app. Samsung heeft inmiddels de mogelijkheden voor het downloaden van het beta besturingssysteem Nougat 7.1.1. geblokkeerd. Gebruikers die deel uitmaken van het Galaxy Beta programma kunnen echter nog steeds nieuwe updates ontvangen en installeren.

Samsung Galaxy S7 Edge:


De Samsung Galaxy S7 Edge werd begin december door Telecom Awards uitgeroepen tot de beste smartphone van 2016 in het topsegment. Hiermee presteerde Samsung om deze titel voor het derde jaar op rij in de wacht te slepen. Eerder viel deze eer ten beurt aan de Galaxy Note 4 (2014) en de Samsung Galaxy S6 Edge (2015). De Samsung Galaxy S7 Edge wordt vooral geroemd om haar algehele prestaties, de prestaties van de camera, het design, en de resolutie en het contrast van het gebogen scherm.

Samsung Galaxy S8 (Edge):


Volgens insiders zal Samsung de lancering van de Galaxy S8 (Edge) uitstellen tot media april 2017. Waar Samsung altijd tijdens het Mobile World Congres in februari het nieuwe vlaggenschip presenteerde, zal het bedrijf mogelijk in april een speciaal evenement organiseren voor de lancering van de Galaxy S8 (Edge). Vooral door de naweeën van het debacle met de Galaxy Note 7 heeft Samsung zijn handen vol met het oppoetsen van het imago van het bedrijf. Hiernaast is een lancering in April strategisch gezien een logische keuze omdat de grote concurrent Apple zijn nieuwe vlaggenschip altijd in het najaar lanceert. Een lancering in april, gevolgd door de zomermaanden waarin consumenten vaak een nieuw toestel aanschaffen, zal naar alle waarschijnlijkheid een positieve invloed hebben op de verkoopcijfers en het imago van Samsung. Een ander gerucht, dat afkomstig is van de Goldman Sachs investeringsbank, spreekt over een aanzienlijk hogere consumentprijs voor de Galaxy S8 (Edge). Door de integratie van de digitale assistent in de nieuwe smartphone en de gestegen grondstofprijzen zal de prijs van de Galaxy S8 (Edge) circa 20 procent hoger uitvallen ten opzichte van de Galaxy S7 (Edge). Hiernaast moet Samsung de financiële schade, opgelopen door het Galaxy Note 7 debacle, compenseren.

Conclusie:


Ondanks alle problemen die Samsung ondervond met de Galaxy Note 7, blijft de Galaxy S7 (Edge) een uitermate betrouwbaar toestel dat enorm veel functionaliteit biedt. Vooral wanneer de Nougat 7.1.1. beschikbaar komt zullen gebruikers van de Galaxy S7 (Edge) nog meer profijt trekken van de mogelijkheden van deze smartphone. Ook omdat Samsung veel investeert in innovaties zullen huidige en toekomstige eigenaren van een Samsung smartphone veel voordeel opleveren. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking tussen Samsung en diverse providers om het bellen via het 4G netwerk mogelijk te maken. De smartphones van Samsung zullen hierdoor steed vaker hun weg vinden naar de trendsetters in de markt.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen de S22 Ultra en de S23 Ultra

Het verschil tussen de S22 Ultra en de S23 Ultra

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone die aan al je eisen voldoet en …