Home / Mobile / Jeroen Hoencamp nieuwe CEO Vodafone Nederland

Jeroen Hoencamp nieuwe CEO Vodafone Nederland

Per 1 september 2016 zal Jeroen Hoencamp, die sinds 1998 werkzaam is bij Vodafone, de nieuwe CEO van Vodafone Nederland worden. Sinds november 2013 was Hoencamp Chief Executive van Vodafone UK, onderdeel van de Vodafone Group Public Limited Company. Sinds 1998 bekleede hij verschillende senior management posities op het gebied van marketing, sales en retail bij Vodafone Nederland en sinds 2006 maakt hij deel uit van de algemene directie van Vodafone Nederland.

Omzetverlies

Al geruime tijd kampt Vodafone met hevige concurrentie waardoor het bedrijf in Nederland klanten blijft verliezen. Ook in het tweede kwartaal van 2016 kromp het klantenbestand van Vodafone met 2,7 procent waardoor het bedrijf nu iets meer dan 5 miljoen klanten over houdt. Het gevolg is dat ook de omzet van Vodafone Nederland in het afgelopen kwartaal daalde. Mede door het verlies aan klanten, de gedaalde inkomsten aan roamingkosten en de sterk concurrerende markt daalde de omzet met iets meer dan 2 procent tot een slordige 426 miljoen in het eerste kwartaal van 2016. Een positieve tendens die ier tegenover staat is de groei van het aantal klanten die RTV diensten en vast internet afnemen bij het bedrijf. Met de aanstelling van Hoenkamp als CEO hoopt Vodafone het tij te keren. Hiernaast is Hoencamp ook de beoogde CEO voor de joint venture tussen Vodafone en Ziggo.

De Vodafone-Ziggo joint venture

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat de Europese Telecom toezichthouders in Brussel groen licht gaan geven voor de joint venture tussen Vodafone en Ziggo. Om aan de eisen van de Telecom commissie van het Europese parlement tegemoet te komen hebben beide bedrijven al een aantal concessies gedaan. Met deze Nederlandse joint venture ontstaat een grote marktspeler die de concurrentie met de KPN kan aangaan. Deze nieuwe joint venture zal ruim 5 miljoen mobiele abonnees, 4 miljoen RTV abonnees en 3 miljoen breedband abonnees gaan bedienen. Vooral door bundeling van de ervaring, het kostenefficiënt werken en de diversiteit van de geboden telecomproducten hoopt de nieuwe joint venture de grootste speler op de Nederlandse markt te worden.

Over Gerard Ubert

Een gestoord maar zeker creatief brein die in staat is om verschillende hersenspinsels op papier te zetten. Mijn specialisaties: Consumenten electronica, Sociale items en suggestieve blogs.

Kijk ook

Google Assistant en Sonos in een ruimte

Steeds meer nieuwe smartphones zijn voorzien van een persoonlijke assistent. Een waar je tegen kan …