Home / Diversen / Kortingscodes en hun functie

Kortingscodes en hun functie

Beparen middels kortingscodes

We bestellen allemaal wel eens wat via internet. Veel mensen kopen zelfs veel liever via internet dan dat ze naar een fysieke winkel gaan. Het is vaak wat goedkoper, maar het is vooral lekker makkelijk. Online kopen heeft nog een erg leuk en lucratief voordeel en dat is namelijk het gebruik van kortingscodes. Online bedrijven moeten veel meer concurreren met elkaar dan fysieke winkels. Online kan namelijk iedereen bij ze terecht en kunnen ze middels kortingscodes eenvoudig klanten trekken.

De kortingscode is natuurlijk een logische opvolger van de papieren cadeaubon of tegoedbon. Maar het doel is uiteindelijk hetzelfde. Mensen naar je winkel trekken, een stukje klantenbinding of gewoon om de uitverkoop wat te versnellen. Kortingscodes bestaan voornamelijk uit diverse letters en cijfers en zijn altijd uniek. Hoewel sommige codes ook wel vaker gebruikt kunnen worden. Een dergelijke code vul je altijd in als je gaat afrekenen.

Veel voorkomende acties met kortingscodes zijn:

? Een X bedrag of een X percentage korting over je gehele order;
? Je hoeft niet te betalen voor het verzenden van je order;
? Je krijgt een bepaald artikel gratis of korting over een specifiek product;
? Je krijgt een cadeautje bij je bestelling!

Korting krijgen zonder code

Niet iedere webwinkel hanteert het gebruik van codes, maar gelukkig is ook daar wat op gevonden. Er zijn namelijk ook andere manieren van besparen. Zo kun je bijvoorbeeld korting krijgen door je in te schrijven voor een nieuwsbrief of door een social media account te volgen. Het kan ook zijn dat er een specifieke actie loopt, dat alleen geldt voor online aankopen. Ook dit is in feite een soort “kortingscode”, maar dan zonder de code. Iedereen geniet ervan. En dat is natuurlijk de kracht van het online winkelen.

Veel voorkomende en leuke acties met de bijbehorende kortingscodes vindt je hier.

Over Gerard Ubert

Een gestoord maar zeker creatief brein die in staat is om verschillende hersenspinsels op papier te zetten. Mijn specialisaties: Consumenten electronica, Sociale items en suggestieve blogs.

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …