Pokemon GO tips voor batterijbesparing

Pokemon GO tips : spaar je batterij!

Pokémon Go is een onwijs leuk spel, dat hoeven wij natuurlijk niet te vertellen. Maar het spel zuigt de batterij helemaal leeg, binnen no-time valt de smartphone alweer uit. Dat is natuurlijk ontzettend frustrerend en zo kom jij ook niet verder in het avontuur van Pokémon Go. Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet, dat jij snel en effectief batterij kan sparen.

1. Helderheid van het scherm

Elke smartphone kent één mogelijkheid, waarmee vliegensvlug en effectief energie opgespaard kan worden. Pas de helderheid van het scherm aan, zodat jij nog wel goed kan blijven spelen en niet onnodig energie verbruikt.

2. Speel slim

Het is slim op jezelf te concentreren en op één aspect in Pokémon Go. Want de diverse acties in het spel kosten veel energie, waardoor de batterij snel leeg kan zijn. Een Pokémon vangen, een Pokéstop bezoeken of het vechten in een gym kost veel energie. Doe niet van alles door elkaar heen en concentreer jezelf op het belangrijkste. Dat bespaard de nodige energie, waardoor jij langer door kan spelen op één volle batterij.

3. Speel zonder geluid

Bij het Pokémon Go spel hoort een bijpassend muziekje. Maar het is slim om deze uit te zetten, daarnaast wordt het geluidje op zijn tijd erg irritant. Een zeer goede optie om batterij te besparen, dat vinden wij tenminste.

4. Zet andere applicaties uit

Deze tip is handig voor Pokémon Go spelers, maar ook bij het algemene gebruik van een smartphone. Vaak staan er namelijk meerdere applicaties gelijkertijd open en dat is doodzone. Je kan er toch maar één gebruiken per keer. Zet de applicaties op de achtergrond uit!

5. Schakel de Bluetooth en Wifi uit

Maak jij gebruik van de ‘normale’ Pokémon Go, dan is het handig om de bluetooth uit te schakelen. Hoewel bluetooth erg weinig energie gebruikt, scheelt het toch weer een beetje. Pokémon Go Plus spelers hebben wel bluetooth nodig!

Maak jij gebruik van je eigen mobiele data, zet dan snel de wifi uit. De smartphone zal druk op zoek gaan naar eventuele wifi spots en dat kost energie. Uitzetten is dus erg slim en effectief.

6. Koop een powerbank

Deze tips zijn erg handig, maar de fanatieke speler zal altijd snel door zijn batterij heen zijn. Het is daarom slim om een powerbank aan te schaffen. Hiermee kan jij overal en altijd de smartphone opladen en kom jij nooit zonder stroom te zitten. Een powerbank is bijna overal wel verkrijgbaar en is helemaal niet zo duur. Een goedkope powerbank kan worden aangeschaft bij de Action, de Blokker, Big Bazar of de Hema.

Nog niet uitgelezen? Lees op de site van Gamefacts meer over de knotsgekke app van Pokemon GO!

Over Gerard Ubert

Een gestoord maar zeker creatief brein die in staat is om verschillende hersenspinsels op papier te zetten. Mijn specialisaties: Consumenten electronica, Sociale items en suggestieve blogs.

Kijk ook

De chatprogramma’s van vroeger

Via een scherm met elkaar communiceren vinden wij nu heel normaal. Maar hoe is het …