Galaxy S8 en S8 Plus: De laatste specificaties

Op de site van Samsung staat al geruime tijd de aankondiging dat het bedrijf op 29 maart aanstaande de nieuwe Samsung Galaxy smartphone zal gaan lanceren. Natuurlijk gonst het op het internet al geruime tijd van de geruchten omtrent de specificaties van het nieuwe vlaggenschip van Samsung. De Galaxy S7 was al een smartphone dat een enorm goede score van zijn gebruikers kreeg. Echter bestaat er altijd ruimte voor verbeteringen en volgens de geruchten gaat dit ook werkelijk gebeuren. Ondanks dat we te maken hebben met ‘betrouwbare’ geruchten, zullen wij zeker nog twee weken moeten wachten voordat de Samsung Galaxy S8 het commerciële levenslicht zal zien.

Het scherm:


Net zoals bij de Galaxy S7 zullen er meerdere modellen van de Galaxy S8 zullen gelanceerd gaan worden. Beide toestellen zullen worden uitgerust met een curved AMOLED dislplay met een resolutie van 2.960 x 2.400 pixels (WQHD+). Hierbij zal de Galaxy S8 worden uitgerust met een 5.8 inch (12.7 cm) display en de Galaxy S8 Plus met een 6.2 inch (15,2 cm) display.

Processoren:


Beide toestellen zijn hoogstwaarschijnlijk voorzien van een Qualcomm’s Snapdragon 835 octa-core processor (4×2.45 GHz Kryo & 4×1.9 GHz Kryo) en de Adreno 530 grafische processor waarmee de laatste H.264 and H.265 codecs kunnen worden afgespeeld.

Geheugen:


Volgens de geruchten zullen de Galaxy S8 modellen voor de Chinese en Koreaanse markt worden uitgerust met 6 GB RAM geheugen terwijl de rest van de wereld het helaas zal moeten doen met 4 GB RAM geheugen. Beide toestellen, te verkrijgen met 64 of 128 GB intern geheugen, bevatten een Micro-SD slot die tot 256 GB geheugenuitbreiding ondersteund.

Features en sensoren:


Beide toestellen zullen volgens de geruchten worden uitgerust met een groot aantal sensoren. Een nieuwe sensor is de iris-herkenningssensor die, net zoals de andere sensoren bovenaan aan de achterzijde gepositioneerd zijn. Naast de irissensor zal men hier ook de nabijheidssensor, de lichtsensor, de Infrarood LED transmitter, de snelheidssensor en de gyroscoop aantreffen. Ook aan de achterzijde van het toestel zal men de vingerprintsensor aantreffen. Verder zullen beide modellen voorzien zijn van een kompas, een barometer, een hartslagmonitor en een zuurstofmonitor (SpO2).

Camera:


Beide toestellen zijn uitgerust met een 8 megapixel camera aan de voorzijde en een 12 megapixel camera aan de achterzijde. De hoofdcamera ondersteund 4K video (2160p@60fps, 1080p@120fps), 9 megapixel image recording, outofocus, GEO-tagging en gezichtsherkenning.

Batterij:


De Galaxy S8 wordt uitgerust met een 3.000 mAh Lithium-Ion batterij terwijl de Galaxy S8 Plus een 3.500 mAh Lithium-Ion batterij zal bevatten. Door gebruik van de energiezuinige Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835 chipset en het energiezuinige AMOLED scherm zal de gebruiksduur aanzienlijk toenemen in vergelijking met de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Plus. Echter de geruchten spreken ook over een upgrade van de batterij tot respectievelijk 3.250 mAh (S8) en 3.750 mAh (S8 Plus). De Galaxy S8 en de S8 Plus ondersteunen natuurlijk het draadloos opladen en bieden ook een snellaadmodus (Quick Charge 2.0) waarmee binnen een half uur de batterij voor 60% wordt geladen.

Overige hardware:


Beide toestellen zijn verder waarschijnlijk uitgerust met een USB 3.1 Type-C poort, twee stereo speakers (24-bit/192kHz audio), een Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac connector, Bluetooth v4.2, A2DP, LE, aptX, GPS en NFC.

Bixby:


In navolging van de concurrenten Apple en Google zullen de Galaxy S8 en S8 Plus ook voorzien zijn van een persoonlijke digitale assistent. Viv, dat als de opvolger ontwikkeld is door de ontwikkelaars van Siri (Apple) wordt gezien als een zeer uitgebreide en krachtige persoonlijke digitale assistent. In 2016 heeft Samsung deze technologie aangekocht waardoor marktspecialisten verwachten dat deze persoonlijke digitale assistent onder de naam Bixby zijn opwachting gaat maken bij de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus.

Design:


De Galaxy S8 is met de afmetingen van 140.1 x 72.2 x 7.3 mm (H x B x D) kleiner dan de Galaxy S8 Plus (152.4 x 78.5 x 7.9 mm). Beide toestellen voldoen aan de IP68 norm (Stof- en waterdicht tot 1.5 meter en 30 minuten). Bij beide toestellen is de fysieke ‘home’-button verdwenen en is de achterzijde voorzien van een Corning Gorilla Glass 5 paneel. De toestellen zijn leverbaar in zeven kleuren: Goud, zilver, glanzend zwart, mat zwart, blauw, paars (Orchid) en rose.

Conclusie:


Natuurlijk gonst het op internet van de geruchten over de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus. Er zijn werkelijk honderden websites te vinden die elk weer hun eigen visie hebben op de specificaties van het nieuwe vlaggenschip van Samsung. De specificaties in dit nieuwsbericht zijn afkomstig van de Koreaan Ming-Chi Kuo die al een zeer goede reputatie had opgebouwd als insider van Apple. Zijn informatie is in het verleden altijd zeer betrouwbaar gebleken. Echter zullen we tot 29 maart geduld moeten hebben of deze geruchten ook op de waarheid berusten. Hoe dan ook, zoals het een goede marketing organisatie betaamd, zwijgt Samsung in alle toonaarden als het gaat om de specificaties van de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus.

Over Gerard Ubert

Een gestoord maar zeker creatief brein die in staat is om verschillende hersenspinsels op papier te zetten. Mijn specialisaties: Consumenten electronica, Sociale items en suggestieve blogs.

Kijk ook

Het verschil tussen iPhone 14 Pro en Pro Max

Het verschil tussen iPhone 14 Pro en Pro Max

Ben jij ook benieuwd naar het verschil tussen de iPhone 14 Pro en de iPhone …