Home / Mobile / De vijf beste iOS Apps voor 2017

De vijf beste iOS Apps voor 2017

Voor elk mobiel apparaat zijn de beschikbare Apps een meerwaarde voor de gebruiker. Of het nu gaat om een concertkaart te boeken of het plannen van een treinreis, de Apps zijn welkome gereedschappen die jouw smartphone of tablet tot een multifunctioneel apparaat omtoveren. Natuurlijk zijn Apple, Google en Microsoft hier volledig van overtuigd en bieden via hun ecosysteem een ruime keuze aan Apps. Vooral Apple heeft hier veel tijd en aandacht aan besteedt waardoor dit mobiele platform zich onderscheid van de rest. Apple was vanaf juni 2008, het moment dat de iPhone 3 werd gelanceerd, jarenlang de trendsetter in de markt voor mobiele communicatie. Ondanks dat zij op het gebied van hardware de titel van trendsetter aan Samsung heeft moeten laten, is het bedrijf op het gebied van Apps en software nog steeds een toonaangevende leverancier. In de App Store kan je meer dan 2 miljoen verschillende applicaties vinden en deze contant of bijvoorbeeld met de iTunes-code kaart van Primera.nl afrekenen.

Wave:


Wave is een management App voor het klein- en middenbedrijf die de ondernemer in staat stelt om controle te houden over de financiën. Door de gebruiksvriendelijke interface houdt men overzicht over de liquide middelen, de urenlijst en loonstaat van medewerkers, de belastingaangifteen kan men gemakkelijk facturen en bestellijsten opmaken. De basisapplicatie van Wave is gratis. Als men Wave wil koppelen aan een bankrekening (creditcard) zal men gebruik moeten maken van de betaalde versie.

Mint:


Mint, ontwikkeld door Intuit, is een prima stuk digitaal gereedschap dat jouw persoonlijke financiële situatie in beeld brengt. Deze overzichtelijke App houdt bij wanneer rekeningen betaald moeten worden en kan deze betaling ook automatisch voor jou uitvoeren. De uitstekende functionaliteit van de Mint App biedt mogelijkheden om jouw dagelijkse uitgaven te registreren en te budgetteren. Het houdt wijzigingen bij op het gebied van jouw persoonlijk kredietwaardigheid en stelt zelfs manieren voor om deze te verbeteren.

Slack:


In dit mobiele tijdperk staat directe communicatie natuurlijk centraal. Slack, eigenlijk een een verbeterde versie van Skype, is een prima communicatie App dat jou helpt om jouw contacten te managen. Slack biedt mogelijkheden voor een persoonlijk gesprek of een groepsgesprek. Tijdens het gesprek of de chat heb je uitstekende mogelijkheden om jouw bestanden te delen. Ook kan de functionaliteit van diverse andere Apps in Slack geïntegreerd worden waardoor het niet meer noodzakelijk is om van de ene naar de andere App te wisselen.

Yelp:


Heb je een druk sociaal leven? Dan is Yelp de ideale App die jou helpt om de perfecte locatie, het meest smaakvolle diner of de perfecte evenementen te vinden waarmee jij indruk maakt op jouw vrienden. Op basis van een beoordeling van andere gebruikers biedt Yelp een uitgebreide database met services en diensten. Wat je ook zoekt, de kans is groot dat Yelp voor jou de ideale suggestie biedt.

Weather Underground:


Of je nu op het Rode Plein in Moskou staat of in het centrum van Amsterdam, Weather Underground biedt altijd de meest nauwkeurige weersverwachtingen op basis van jouw locatie. Het is een zeer handige App die jou uitstekend helpt bij het plannen van jouw activiteiten. Weather Underground, en de zusterapp Storm, houden jou op de hoogte door gebruik te maken van de gegevens van meer dan 200 duizend weerstations.

De App Store van Apple:


Zoals eerder vermeld, bevat de App Store van Apple meer dan 2 miljoen applicaties. Natuurlijk is het moeilijk om de juiste applicatie voor jouw persoonlijke wensen en eisen te vinden. Als je dan ook bedenkt dat er elke dag talloze nieuwe Apps worden gelanceerd in de App Store, dan kan het zoeken wel eens wat tijd in beslag nemen. Belangrijk is dat je eerst voor jezelf bepaald wat je van de App verwacht qua functionaliteit. Zoek hier de juiste trefwoorden bij en het zoeken in de App store wordt dan al een stuk gemakkelijker.

Over Gerard Ubert

Een gestoord maar zeker creatief brein die in staat is om verschillende hersenspinsels op papier te zetten. Mijn specialisaties: Consumenten electronica, Sociale items en suggestieve blogs.

Kijk ook

belgie-internet

Het eerste internet

Voor veel generaties is het internet al een bekend fenomeen, maar er is een tijd …