5 slimme muziek apps  

Wil je als muziekliefhebber zoveel mogelijk uit je telefoon halen? Simyo heeft vijf apps op een rijtje gezet, die je niet mag missen. Lees ze hier.

Ontdek nieuwe bandjes met deze app

App: Earbits 

Voor: Apple, Android – voor smartphone en tablet 

Prijs: Gratis 

Earbits is een app die onbekende bandjes selecteert, netjes ondergebracht in verschillende muziekgenres. Nadeel van de app: niet álle bandjes zijn muzikaal gezien van de beste kwaliteit. Gelukkig kun je een nummer altijd overslaan.

Werelds radio luisteren   

App: Tunein

Voor: Apple, Android – voor smartphone en tablet

Prijs: Gratis 

Naar wat voor muziek luisteren ze nu in Los Angeles? Met de app Tunein kun je kiezen uit 70.000 radiostations en 2 miljoen podcasts, van over de hele wereld. Nadeel: tijdens het testen van de app viel op dat de verbinding niet altijd even sterk is.

Doe mee aan The Voice!

App: The Voice: On Stage

Voor: Apple, Android – voor smartphone en tablet

Prijs: Gratis 

Laat de zanger in je los en doe mee aan The Voice via de The Voice On Stage app. De draaiende stoel moet er even zelf bij verzinnen. Nadeel: in de gratis versie staan wel een aantal bekende artiesten om mee mee te zingen, maar niet zoveel.

Deuntje in je hoofd?

App: SoundHound 

Voor: Apple, Android – voor smartphone en tablet

Prijs: Gratis 

Deuntje in je hoofd maar kom je er niet achter welk nummer het is? Met de app SoundHound kun je simpelweg een deuntje neuriën en de app vindt het liedje erbij. Of je houdt je telefoon bij de radio en krijgt zo te zien welk nummer er wordt gedraaid. Handig!

‘Daten’ met nieuwe muziek

App: Choosic

Voor: Apple, Android, Windows – voor smartphone en tablet

Prijs: Gratis 

Met de app Choosic swipe je naar rechts als je het muzikaal gezien wat vindt, en links als je er niet warm voor loopt. De app geeft vervolgens suggesties gebaseerd op jouw smaak. Nadeel: je moet inloggen via je Facebook. Als je dit niet wil, of je hebt geen Facebook, dan kun je de app niet gebruiken.

Op zoek naar andere app tips als mindfulness apps of agenda apps? Ga naar het Simyo blog.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Drone quadcopter wetgeving

Wat doen wij met onze drones?

Het gebruik van de moderne drones kreeg in 2006 gestalte toen overheden en bedrijven het …