Home / Diversen / Een foliewikkelmachine voorkomt ingewikkeldheid en daarmee tijd en geld

Een foliewikkelmachine voorkomt ingewikkeldheid en daarmee tijd en geld

Tijd is meer dan ooit geld in de huidige maatschappij. Hier belichten wij bedrijven die verpakkingen snel en automatisch in moeten pakken en mogelijk een foliewikkelmachine nodig hebben om duurzame goederen te beschermen. Deze verpakkingen moeten namelijk buiten dat het inpakken ook vanaf pallets ingewikkeld worden met folie.

Voordelen van een foliewikkelmachine

Geregeld worden volgeladen pallets buiten gestald dus met folie wordt het weerbestendig, maar ook fixerend en schokbestendig gemaakt. Buiten dat beschermt het tegen vocht, vuil en stof. Al snel over het hoofd gezien maar cruciaal voor bedrijven die met deze opslag te maken hebben. Wanneer dit handmatig wordt gedaan zijn bedrijven zeeën van tijd kwijt en bovendien geld voor extra personeel. Machines die dit voor u doen zijn wel grote investeringen maar er zit een grote ‘Return on Investment’ aan. Dit soort ROI-scans zijn gratis uit te voeren. Deze specifieke besparingscheck is interessant om eens voor uw bedrijf te doen.

Automatiseren

Er wordt niet altijd zachtzinnig omgegaan met kostbare lading. Ook kan het instabiel op pallets zijn maar toch ontzettend waardevol voor de gewenste omzet. Genoeg redenen om dit te automatiseren en geld verspillende incidenten te voorkomen. Dit is mogelijk met (folie) wikkelmachines. Er zijn maar weinig bedrijven in de sector die de complexe materie beheersen en in de automatisering kunnen toepassen. Elke klant is anders en de wikkelmachines moeten ingesteld worden op de desbetreffende specificaties. Er zijn wel een rijk aantal bedrijven die de inkoop en verkoop regelen maar die zijn natuurlijk niet altijd wenselijk. Als er namelijk diepliggende service nodig is moet het verpakkingsbedrijf van de verpakkingsmachines precies de technische oorzaken en oplossingen paraat hebben. Ook is het handig als zij 24/7 te bereiken zijn. Als er storingen zijn moeten bedrijven zelfs langskomen om het te repareren.

Kosten

Wat kost zoiets nou? Dat is natuurlijk erg afhankelijk van de specificaties die nodig zijn. Een foliewikkelmachine op grote schaal kost al snel een beginnend bedrag met vijf nullen. Dit lijkt veel geld maar dit is op de lange termijn een grote besparing. Denk bijvoorbeeld eens aan Cool Blue of Bol. Die hebben een vermogen aan elektrische apparaten die zowel verpakt als ingewikkeld moeten worden. Ook moeten pakketjes automatisch worden ingepakt, zodat deze vervolgens met de post geleverd kunnen worden. Dit is onbetaalbaar en onmogelijk om dit allemaal door menselijke handen te verrichten. Daarbij zijn de financiële problemen niet te overzien als kwetsbare apparaten van hoge pallets afvallen en dus niet goed gefixeerd zijn. Dit soort bedrijven hebben geavanceerde en dus een duurdere variant nodig. Tegelijkertijd zijn dit de bedrijven die de duurdere varianten f heel snel terugverdienen.

Technologie in de toekomst

Buiten dat tijd meer dan ooit geld is, komen wij met zijn allen niet meer onder de technologie vandaan. Automatisering is een investering die genomen moet worden. Op lange termijn zal het werkgelegenheid op andere, meer belangrijke terreinen opleveren. De tijd van geestdodend inpakken met de handen is voorbij!

Over Gerard Ubert

Een gestoord maar zeker creatief brein die in staat is om verschillende hersenspinsels op papier te zetten. Mijn specialisaties: Consumenten electronica, Sociale items en suggestieve blogs.

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …