De Litecoin laat spierballen zien

Als we het over cryptovaluta hebben denken veel mensen natuurlijk gelijk aan de Bitcoin. Natuurlijk was dit de eerste cryptovaluta die op 3 januari 2009 op de markt verscheen. Maar intussen hebben de ontwikkelaars niet stil gezeten en zijn er tal van andere cryptovaluta op de markt beschikbaar. Iedere cryptovaluta heeft zijn eigen specifieke eigenschappen waardoor zij ieder weer een specifieke waarde vertegenwoordigen. De Litecoin, één van de eerste spinoff van de Bitcoin, ook wel Altcoin genoemd, werd op 7 oktober 2011 gelanceerd. Naast de Bitcoin, de Ethereum en de Ripple, is de Litecoin nu één van de toonaangevende cryptovaluta in de markt. Hoog tijd dat je dus eens Litcoin (LTC) bij Satos.nl gaat aankopen!

Voordelen van de Litecoin.

Dat de verschillende cryptovaluta ook verschillende eigenschappen hebben, is belangrijk voor de marktwerking. De Litecoin is met name ontwikkeld voor een hogere transactiesnelheid waardoor meer transacties in een kortere tijd uitgevoerd kunnen worden. Dit is ook een belangrijke reden voor het feit dat er vier maal zo veel Litecoin dan Bitcoin in omloop zijn. Hiernaast biedt de Litecoin door het gebruik van scrypt in het LTC proof-of-work-algoritme een verhoogde efficïentie op het gebied van opslagcapaciteit. Het nadeel is dat er wel meer geheugen tijdens de transactie wordt gebruikt en dat hierdoor het mijnen van de Litecoin ingewikkelder en duurder is. Deze voordelen maken de Litecoin tot een aantrekkelijke cryptovaluta die nu al door honderden e-commerce winkels voor betalingen is geaccepteerd. De website van Litecoin bevat zelfs methoden en instructies voor verkopers om eenvoudig LTC-betalingsacceptatie op hun websites te implementeren.

Geschiedenis van de Litecoin

<P>Litecoin werd uitgebracht via een open-source client op GitHub op 7 oktober 2011 door Charlie Lee. Lee is een voormalig medewerker van Google en de voormalige technisch directeur van Coinbase, een cryptoplatform voor het handelen in cryptovaluta. Het Litecoin-netwerk werd op 13 oktober 2011 gelanceerd. Tijdens de maand november 2013 kende de totale waarde van Litecoin een enorme groei, inclusief een sprong van 100% binnen 24 uur. Inmiddels heeft de Litecoin bijna een marktkapitalisatie van € 2.5 miljard bereikt. In mei 2017 werd Litecoin de eerste van de top 5 cryptovaluta om Segregated Witness (Segwit) aan te nemen . Later in mei van hetzelfde jaar werd de eerste Lightning Network- transactie voltooid via Litecoin waarbij 0,00000001 LTC in minder dan een seconde van Zürich naar San Francisco werd overgebracht.</P>

De Litecoin heeft toekomst!

<P>De Litecoin heeft in de afgelopen jaren bewezen dat zij een uitstekend alternatief zijn voor de dominerende Bitcoin. Sinds begin 2019 heeft deze cryptomunt meer dan 30 procent aan waarde gewonnen en is het handelsvolume in deze cryptomunt verdubbeld. Het lijkt er op dat de Litecoin eindelijk volledig geaccepteerd is door de professionele handelaars en heeft deze cryptomunt aanzienlijk aan populariteit gewonnen bij het grote publiek. Hoog tijd om dus  in de Litecoin te investeren!</P>

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De chatprogramma’s van vroeger

Via een scherm met elkaar communiceren vinden wij nu heel normaal. Maar hoe is het …