De aanschaf van een refurbished iPhone 6

Als men een nieuw smartphone aanschaft kan men tegenwoordig vaak de oude smartphone inleveren waardoor je extra korting krijgt op de aanschaf van een nieuwe. Deze ‘tweede hands’ toestellen worden door de fabrikant volledig gerenoveerd en weer als bijna nieuw op de markt gebracht. Een refurbished iPhone 6 is nog steeds onder een groot publiek zeer geliefd omdat aanzienlijk goedkoper zijn in vergelijking met hun gloednieuwe tegenhanger en daarnaast ook nog eens veel functionaliteit biedt. Zo kan je bijvoorbeeld voordelig een refurbished iPhone 6 via de Telefoon Discounter aanschaffen of via vele andere webwinkels.

Betrouwbare smartphones


De gerenoveerde iPhones worden geleverd met nieuwe componenten. Defecte onderdelen en de onderdelen waarvan men weet dat deze een probleemgebied vormen worden vervangen. Soms worden ook meer moderne componenten geïnstalleerd waardoor de smartphone als het ware ook een upgrade ondergaat. Hierbij kan je denken aan extra intern geheugen of een moderner scherm. Ook de software wordt geheel beoordeeld en voorzien van de nodige updates. Hierdoor is een refurbished smartphone zowel in de hardware als de software uitermate betrouwbaar.

Geautoriseerde dealer


Een refurbished iPhone 6 is over het algemeen betrouwbaarder in vergelijking met het kopen van een gebruikte telefoon van een ‘tweede hands’-site. Vaak staan de goedgekeurde verkopers in nauw contact met de fabrikant, waardoor er uitstekende garanties op de refurbished smartphone kunnen worden gegeven. Als je jouw oude smartphone bent kwijtgeraakt of als deze defect is en je niet het geld hebt om een nieuwe smartphone te kopen, dan kan de aanschaf van een refurbished smartphone de oplossing zijn. Maar zelfs bij aanschaffen van refurbished smartphones zijn er kritieke zaken waar je op moet letten.

Levensduur van de batterij


Hoewel een iPhone 6 een indrukwekkende batterijduur heeft, die in nieuwstaat voldoende uur spreektijd biedt, maakt langdurig gebruik de batterij zwakker. Controleer dus of de oude accu vervangen is. Met een nieuwe accu in jouw refurbished iPhone 6 heb je namelijk de beschikking over ongeveer 14 uur spreektijd en 250 uur stand-by tijd.

Processor


Als je een refurbished iPhone 6 via een Apple geautoriseerde dealer aanschaft, krijg je de beschikking over een smartphone met een moderne A8 processor. Hierdoor is deze smartphone zelfs 20 procent sneller dan zijn voorganger.

Het scherm


Let erop dat de refurbished smartphone geen zichtbare schade aan het scherm vertoond. De iPhone 6 heeft een extreem harde glazen scherm, maar als er geen screenprotector gebruikt is kan het scherm fijne krassen vertonen. Bij een betrouwbare refurbished iPhone 6 is het scherm vaak vervangen waardoor je van een mega scherp beeld kan genieten.

Intern geheugen


De oudere versie van de iPhone 6 biedt relatief weinig geheugen. Om deze reden is het uitermate belangrijk om de geheugengrootte van de smartphone te bepalen voordat je tot de aanschaf over gaat. Over het algemeen biedt een refurbished iPhone 6 voldoende intern geheugen die voldoet aan de eisen van de gebruiker.

Overige componenten


Naast deze drie belangrijke componenten is het ook belangrijk dat je de kwaliteit van de overige componenten beoordeeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de camera’s, de geluidskwaliteit en de sensoren. Controleer ook of het iOS besturingssysteem voorzien is van de laatste updates en of alle (standaard) applicaties beschikbaar zijn.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen de S22 Ultra en de S23 Ultra

Het verschil tussen de S22 Ultra en de S23 Ultra

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone die aan al je eisen voldoet en …