Daisycon haalt de loterijenvergelijker offline

Daisycon is een affiliate marketingplatform dat in het verleden verschillende awards heeft gewonnen. Het bedrijf biedt op dit platform een uitgebreid pakket van diensten waarbij het genereren van inkomsten uit digitale marketing centraal staat. Zo is Daisycon actief op het gebied van e-mailmarketing, publisher, adverteerder en als netwerk. Hiernaast kan het platform ook gebruikt worden als informatiebron om verschillende diensten met elkaar te kunnen vergelijken. Men kan onder andere energieaanbieders, telecomaanbieders en verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijken. Tot voor kort kon met op het Daisycon platform ook loterijen met elkaar vergelijken. Echter door de geringe belangstelling voor deze vergelijker heeft het bedrijf besloten om de loterijvergelijker offline te halen.

Loterijen vergelijking tool


Al jaren heeft Daisycon met succes gebruik kunnen maken van de verschillende vergelijking tools. In het streven naar een optimale dienstverlening werkt het bedrijf continu aan het uitbreiden van het aantal vergelijkers op het platform. Deze vergelijkers kunnen door de deelnemers van het Daisycon platform dan op hun eigen site plaatsen waardoor meer inkomsten gegenereerd kunnen worden. Ruim een jaar geleden werd een loterijen vergelijking tool gelanceerd waarin alle Nederlandse loterijen, die beschikken over een meerjarige licentie, vergeleken kunnen worden. Na ruim een jaar deze loterijen vergelijking tool online te hebben gehad, concludeert het bedrijf dat deze vergelijker minder succesvol blijkt te zijn dan de andere vergelijkers. Door deze tegenvallende resultaten hebben enkele loterijen onlangs besloten geen gebruik meer te maken van deze tool hetgeen resulteerde in een incompleet overzicht. Mede om deze reden en de tegenvallende resultaten heeft Daisycon besloten om de loterijen vergelijking tool offline te halen. Het bedrijf heeft inmiddels alle sites, waar deze tool gepubliceerd werd, een e-mail gezonden met het verzoek om de loterijen vergelijking tool van de website te verwijderen.


Het verdwijnen van de loterijen vergelijking tool zal niet echt een probleem geven voor de fanatieke deelnemers aan bijvoorbeeld de Staatsloterij, Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij of Lotto. Nog steeds zijn er voldoende vergelijking tools op het internet te vinden. Zo biedt de site van de Nederlandse loterijen voldoende informatie om de verschillende kansspelen met elkaar te vergelijken. Hiernaast zijn er nog genoeg andere sites die zelf een loterijen vergelijker hebben ontwikkeld en gepubliceerd. Een nadeel is hierbij dat deze verschillende vergelijkers niet altijd even betrouwbaar blijken te zijn. Het is dan ook verstandig om de gepubliceerde gegevens te toetsen aan de informatie die op de site van de Nederlandse loterijen staat.

Derving van inkomsten


De loterijen vergelijking tool van Daisycon boodt de deelnemers van het platform een extra bron van inkomsten. Naast de betaalde advertenties konden deze websites ook inkomsten genereren als hun bezoekers via deze site hun loten aankochten. Ook deze optie, om loten aan te kopen, kan door deze verschillende websites niet meer worden aangeboden. Verschillende Nederlandse loterijen hebben na een grondige analyse moeten concluderen dat dit verkoopkanaal nauwelijks rendement oplevert. Voor de verschillende gespecialiseerde loterij informatiesites betekend dit dat de belangrijkste kraan van inkomsten nu dichtgedraaid is. Deze sites zullen dus hard moeten nadenken over de toekomst en mogelijk een nieuwe bron van inkomsten zien te genereren. Echter met de nieuwe wet Kansspelen op afstand (Koa) zijn de mogelijkheden uitermate beperkt. Zonder vergunning is het niet mogelijk en zelfs verboden om online kansspelen aan te bieden. Het faciliteren van niet-Nederlandse loterijen is om deze reden geheel uitgesloten.

Conclusie


Het verdient altijd de aanbeveling om informatie aan de bron te raadplegen. Zo biedt de site van de Nederlandse loterijen uitgebreide informatie over alle kansspelen die zij organiseren. Natuurlijk kan je hier online ook jouw loten bestellen die dan digitaal in jouw mailbox terecht komen. De talloze sites, die een loterijen vergelijker aanbieden, presenteren natuurlijk ook veel informatie. Echter moet men wel beseffen dat deze informatie ‘gekleurd’ en in sommige gevallen niet compleet of zelfs geheel incorrect kan zijn. Voor de vele deelnemers aan de verschillende loterijen geldt de nadrukkelijke aanbeveling dat zij voor informatie eigenlijk alleen de site van de Nederlandse loterijen moeten raadplegen.

Over Gerard Ubert

Een gestoord maar zeker creatief brein die in staat is om verschillende hersenspinsels op papier te zetten. Mijn specialisaties: Consumenten electronica, Sociale items en suggestieve blogs.

Kijk ook

De chatprogramma’s van vroeger

Via een scherm met elkaar communiceren vinden wij nu heel normaal. Maar hoe is het …