Wat Betekent Wholesale Line Rental

Wholesale Line Rental, wat is dat en wat heeft dat met telefonie te maken. Dat ga ik jullie proberen uit te leggen.

Omdat de OPTA heet besloten dat KPN ook andere telefoonaanbieders op zijn netwerk moet toelaten, kunnen nederlanders vanaf 1 jan-2007 met hun volledige telefoon abonnement, geheel vrij overstappen naar een andere telecom aanbieder.

Dit heet Wholesale Line Rental

KPN ‘had’ een monopolie op de lijnen, maar vanaf dit jaar is het stukken minder geworden. Nu kunnen ook andere aanbieders een WLR aanbieden. Dit houdt technisch in voor de klant dat de nieuwe telecom aanbieder de enige (en volledige) telefonie contract heeft voor de klant.

Dus de klant is niet meer aangesloten bij de KPN. 100% zeker Wanneer een persoon overstapt naar een WLR partij, zegt men het hele telefonie abonnement op bij de KPN. Het abonnement wordt dan volledig overgenomen door de andere partij. (Het telefoonnummer blijft gelijk!)

Dit heeft gevolgen voor andere producten die via KPN lopen… Indien men ook ADSL afgelsoten heeft bij KPN. Dit kan bijvoorbeeld zijn als Planet/HetNet/KPN/xs4all, dan blijft KPN de lijn wel leveren alleen voor ADSL. Daar veranderd niks aan, want WLR staat alleen voor telefonie op dit moment.

De kosten voor ADSL worden dan niet meer via de telefoonfactuur van KPN in rekening gebracht, maar via het facturatie systeem Fasttrack. Als iemand daar info over heeft, hoor ik het graag.

Hieronder staat de recources die ik gebruikt hebt :

Opta – Een studie/onderzoek uit 2004 Opta

Het officiele besluit KPN Vecht tegen –
Overzicht van de rechtzaak
van KPN tegen deze regeling

Succes, en ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.

Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen de Samsung Galaxy S10E en de iPhone XR

De markt voor smartphones wordt voornamelijk gedomineerd door twee grote spelers: Samsung en Apple. Waar …

One comment

  1. Mart, je hebt gelijk. De lijst wordt groter en groter.