Home / Telefonie / Vraagalex, is die wel actueel?

Vraagalex, is die wel actueel?

Vanochtend stond er weer een bericht op planet.nl dat ze nog DIT jaar de 0900 nummers gaan aanpakken. (Ze blijven maar gesprekken voeren, …)

Ze schrijven

Wie een 0900-nummer belt, moet nog dit jaar bij aanvang van het gesprek te horen krijgen wat hij maximaal aan het gesprek kwijt is. Binnenkort stuurt staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk (PvdA) een brief met deze strekking naar de Tweede Kamer. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie.”

Ok, we hebben alternatieven zoals vraagalex.nl, waar je alternatieven voor 0900 nummers kunt vinden. Zoals het Dure nummer van Speedlinq : 070 3816981

Dit nummer is altijd in gesprek, want kennelijk weet Speedlinq ook dat Vraagalex bestaat, en dat ze daar veel telefoontjes op binnenkrijgen.

En zo staan er veel meer nummers in de lijsten van 0900 alternatieven die gewoon niet te bereiken zijn. Men kopieert gewoon de lijsten, en die plakken ze weer in databases op websites. Ja, zo kom je niet aan een up to date lijst.

Nog een voorbeeld : KPN InternetPlusBellen. Daar schijnt een alternatief nummer voor te zijn : 0800 2626254
Maar dit nummer is niet te bellen met een gewone telefoon, en mobiele telefoon.

Wat ik hiermee wil zeggen, dat 0900 nog niet eens zo slecht zijn voor Nederland, maar dat de voorlichting gewoon stukken beter moet richting de klant.

De klant moet niet onnodig in de wacht worden gezet, en ook niet te hoge belkosten worden gevraagd. Een nummer van €0,70 Speedlinq is natuurlijk ongekend, maar dat zal wel in de toekomst worden verbeterd hoop ik.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

iPhone 7

Wat doen wij met de nieuwste iPhone xs en wat kunnen we er allemaal mee?

Het is al weer bijna een half jaar geleden dat Apple de iPhone XS in …

5 comments

 1. Sommigen werken totaal goed, maar ook enkelen werken totaal niet. je komt soms bij totaal verkeerde afdelingen terecht. Met enige trucs kun je er wel komen, maar dan moet je telefonisch sterk staan…

 2. :> ppf werkt nie egt :<

 3. Wanneer je een alternatief nummer zoekt kan dat ook via http://www.0900alternatieven.nl
  De alternatieven worden door de leden zelf ingevoerd en dus niet gekopieerd van andere sites.

  En bovendien is 0900alternatieven.nl de grootste van Nederland met meer dan 2260 alternatieven nummers voor dure 0900 nummers en bij Vraagalex is dit op het moment van schrijven van dit bericht maar 925 alternatieven.

  Alle alternatieven bij 0900alternatieven worden ook getest en leden kunnen niet werkende alternatieven melden (Met 1 klik) zodat wij er een nieuw alternatief voor kunnen zoeken.

  Ook zijn er handige tool zo kan je als lid gratis je eigen persoonlijke lijst maken met alternatieven nummers die je vaak gebruikt en mocht het alternatieven nummer in de lijst een update krijgen wordt het nummer in uw lijst ook geupdate.

  Ik raad iedereen dus http://www.0900alternatieven.nl aan om goedkoper te bellen naar dure 0900 nummers

 4. Ik ben sinds kort werkzaam bij een mega groot electronics bedrijf, waar ze een ‘gewoon’ nummer hebben waar je kunt bellen en faxen.

  Terug naar de basis. Want voor veel bedrijven is het ‘meer’ en ‘meer’. En soms verlies je de klant ook een beetje uit het oog.

  Frank

 5. Telecom bedrijven zijn geen banken. Deze zijn
  gebonden aan eeuwenoude voorschriften voor
  bonafide transakties. 0900-nummers worden op veel manieren misbruikt.
  Telecombedrijven moet verboden kosten af te
  rekenen die niets met telecom te maken hebben.
  Bonafide bedrijven moeten service geven.
  Politici moeten inzien dat 0900 bedrijven en
  particulieren tot allerlei chicanes en bedrog
  inspireren. Vyftig euro voor een telefoontje
  naar een helpdesk is buiten alle proporties.