Home / Telefonie / Ministerie doet onderzoek naar onbereikbaar 112

Ministerie doet onderzoek naar onbereikbaar 112

Vorige maand schreef ik al dat Tele2 een contract heeft gesloten met de Politie, nou dat heeft een staartje gekregen. Hou je vast, want 112 is moeilijk bereikbaar.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat een onderzoek instellen naar de bereikbaarheid van het alarmnummer 112 tijdens nieuwjaarsnacht. In het onderzoek wordt samengewerkt met KPN, die metingen gaat verrichten in het telefoonnetwerk. Hoewel Tele2 alles overgenomen heeft, maar goed.

Aanleiding is een reeks klachten over de bereikbaarheid van de dienst die binnenkwam bij RTV Noord. Zo vertelde vrijdag op Radio Noord een vrouw over haar mislukte melding van een mishandeling. Ze kreeg niemand aan de lijn op zowel 112 als het algemene politienummer 0900-8844. De vrouw kreeg een bandje te horen met de mededeling een ander nummer te bellen.

Na de uitzending meldden zich meerdere mensen bij RTV Noord die klaagden over de bereikbaarheid van het alarmnummer. In Beerta probeerde iemand een brand te melden, maar kreeg de toon te horen van een niet bestaand nummer. Uiteindelijk heeft men de brand laten uitbranden. In Groningen was iemand op het politiebureau gestrand door de dichte mist en zag daar meerdere mensen aangifte komen doen, omdat 112 onbereikbaar was. Dat ging onder meer om mensen die in elkaar geslagen waren.

Aanvankelijk nam het ministerie van Binnenlandse Zaken de zaak niet serieus. Het verhaal van de bandjes zou volgens een woordvoerder van het ministerie totale onzin zijn. Daar komt men nu op terug. Uit een eerste inventarisatie blijkt dat bellers van 0900–8844 tijdens de jaarwisseling vorig jaar op sommige momenten uitkwamen bij een telefoonbeantwoorder van een verzekeringsmaatschappij.

Dit zou te maken hebben gehad met een oververhitte telefooncentrale. Wat betreft de band die te horen was bij 112 sluit een woordvoerder van de KLPD niet uit dat dit een melding is geweest van de telefoon provider.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

iPhone 7

Wat doen wij met de nieuwste iPhone xs en wat kunnen we er allemaal mee?

Het is al weer bijna een half jaar geleden dat Apple de iPhone XS in …