Analoge lijn van KPN is zeker voorbij na 2012!

Ok, mensen met een alarmlijn voor het huis, gezondheid, enz lees het volgende bericht. In 2012 stopt KPN namelijk met het aanbieden van vaste telefonie via analoge telefoonlijnen. U kunt dan uitsluitend nog thuis bellen via Internet incl. telefonie. (Dus niet waar – zie update hieronder!)

Een van de nadelen daarvan, wat ik al (overigens al eerder melde), is, dat je niet kunt bellen met je vaste telefoon als de stroom uitvalt. De voeding vindt namelijk uitsluitend via het op het lichtnet aangesloten modem plaats.

Bovenstaande is al in februari van dit jaar gemeld door directeur van het vaste net Eelco Blok. Ik trof dit bericht vandaag, zoekende naar iets anders, aan op www.telefonievergelijker.nl. Zelf was ik hier niet van op de hoogte en voor diegenen van u die dat ook niet is wilde ik u deze info zeker niet onthouden want ik denk dat bedrijven zaken moeten gaan aanpassen. Want bijna alle systemen werken nog met de analoge en betrouwbare verbinding. Dit is van belang voor personen die een gezondheids alarmlijn hebben die ALTIJD aan moet staan. Is de stroom weg, dan pech.

[Update 1 Feb 2013]
Je ziet aan het jaartal van dit bericht, dat dit enige tijd geleden geschreven is. We zijn nu 4 jaar verder, maar we zijn nog zeker niet verlost van de analoge lijn van de kpn. Sterker nog, er is nog niks veranderd. Op de website van kpn.com, kun je nog gewoon alle informatie vinden over de analoge telefoonlijn kpn

Een PSTN, ISDN1&2 zijn gewoon nog beschikbaar. Kijk bij BelBasis voor het standaard koperen draadje pakket.

BelBasis
BelBudget
BelVrij
InternetPlusBellen

Conclusie = We zijn nog niet van de Analoge lijn af!

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

09000808

Alles over telefoonnummer 09000808

Het telefoonnummer 09000808 wordt gebruikt door Vattenfall (voorheen bekend als Nuon) voor hun klantenservice. Dit …