Wat doen wij met onze telefoonverzekering?

Alle nieuwe mobiele telefoons die gekocht worden kunnen verzekerd worden. Dit merk je al snel als je een mobiele telefoon in een telefoonwinkel koopt. De verkoper raadt in bijna alle gevallen een verzekering aan. Dit heeft als reden dat de verkoper vaak een bonus ontvangt na het afsluiten van een verzekering. Soms worden telefoonverzekeringen zelfs afgesloten in situaties waarin het niet echt nodig is zodat de verkoper de bonus krijgt. Om dit te voorkomen is het slim om niet direct een telefoonverzekering af te sluiten als je een mobiele telefoon koopt.

Wanneer kun je een mobiel verzekeren?

Het is niet voor iedere mobiele telefoon mogelijk om een verzekering af te sluiten. Dit heeft te maken met de leeftijd van de mobiele telefoon. Een mobiele telefoon ouder dan 6 maanden kan bij de meeste verzekeraars niet verzekerd worden. Dit geldt ook voor defecte telefoons die niet werken of als er schade is volgens volgens SmartphoneGuard. Het is echter geen probleem om een nieuwe mobiele telefoon te verzekeren.

Onmisbare tips voor een telefoonverzekering afsluiten

  • Vraag jezelf af of de verzekering echt nodig is
  • Het is slim om de verzekering niet direct bij aanschaf af te sluiten
  • Laat je niet overhalen door een verkoper
  • Controleer of de mobiele telefoon onder de inboedelverzekering valt
  • Zeg de verzekering op als je de mobiele telefoon verkoopt

Valt de mobiel onder de inboedelverzekering?

De inboedelverzekering dekt alle producten in een huis worden die verplaatst kunnen worden. Doordat de geregeld fraude is gepleegd valt de mobiele telefoon meestal niet meer onder de dekking van de inboedelverzekering tenzij het om een uitgebreide verzekering gaat met all risk dekking. De mobiele telefoon valt doorgaans wel onder een kostbaarhedenbuitenshuis verzekering maar veel Nederlanders hebben deze verzekering niet afgesloten.

Wat heb je nodig voor de aanvraag?

Ten eerste heb je natuurlijk een mobiele telefoon nodig die niet ouder is dan 6 maanden. Hiernaast heb je een aankoopbewijs nodig zoals een factuur of contract. Het contract dat je ontvangt bij een abonnement is geldig. Hiernaast moet het IMEI nummer op het aankoopbewijs vermeld zijn (meer info hier). Als je een abonnement afsluit met mobiele telefoon bij één van de Nederlandse providers dan wordt het IMEI nummer altijd op het contract vermeld. Aan de hand van dit nummer kan de verzekeraar bepalen of je de eigenaar van de mobiele telefoon bent. Wat doe jij met je mobiele telefoon: heb je een verzekering of niet?

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen 4G en 5G

Het verschil tussen 4G en 5G

Bij draadloze communicatie zijn voortdurende innovaties en ontwikkelingen aan de gang om tegemoet te komen …