Wat doen wij met onze internetproviders

Onlangs zijn de resultaten van het 3-maandelijkse onderzoek onder de markt van vaste telecomaanbieders weer gepubliceerd. Hieruit kwam naar voren dat we in toenemende mate kiezen voor een internet, tv en telefonie abonnement bij één en diezelfde provider. Liefst 65% van de Nederlandse huishoudens beschikt over een zogenaamd alles in 1 abonnement. Dat geeft alles in 1 vergelijkingswebsite www.laagsteprijswijzer.nl aan in gesprek met Watdoenwijmet.nl. Daarin wordt geen onderscheid tussen een zogenaamde alles in 1 pakket bestaande uit 3 componenten (vast internet, tv en telefonie) versus een alles in 1 pakket bestaande uit 4 componenten (vast/mobiel internet, tv, mobiele en vaste telefonie). Laatstgenoemde wordt quadplay genoemd en wint aan populariteit, omdat vaste telefonie langzaam maar zeker wordt vervangen door mobiele telefonie.

KPN en Telfort kraken Ziggo

Ziggo geldt al jarenlang als grootste speler bij de zogenaamde tripleplay abonnementen (vaste telefonie, internet en tv). Nu KPN en Telfort zich hier ook steeds meer op gaan richten gaat dit ten koste van het marktaandeel van Ziggo. Hoewel er in 2 jaar tijd circa 6,5 procentpunt marktaandeel is verloren blijft Ziggo nog wel marktleider voor de tripleplay alles in 1 pakketten met zelfs meer dan 50% van de markt. Op het gebied van quadplay lijken de rollen echter omgedraaid. KPN heeft vooral van wege haar mobiele infrastructuur een grote voorsprong opgebouwd en is marktleider op gebied van quadplay alles in 1 abonnementen.

Viervijfde alles in 1 abonnees is tevreden over abonnement

Verder blijkt dat circa 80% van de huishoudens met een internet, tv en bellen tevreden is en bij de huidig aanbieder blijft. Zo’n 10 procent wil wel een alles in 1 pakket houden, maar wacht op een goede aanbieding van een andere provider. 4% wil vast bellen laten vallen en de overige ondervraagden zijn niet geheel tevreden over de klantenservice van de huidige provider en overwegen om deze reden een overstap.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen 4G en 5G

Het verschil tussen 4G en 5G

Bij draadloze communicatie zijn voortdurende innovaties en ontwikkelingen aan de gang om tegemoet te komen …