Android tablet of een iPad?

In de wereld van de tablet PC’s zijn er twee besturingssystemen die de dienst uitmaken: Android van Google en de Open Handset Alliance of iOS van Apple. Elk besturingssysteem heeft zijn typische eigenschappen die de één aanspreekt en de ander verafschuwt. Android is een open besturingssysteem dat door tal van hardware producenten wordt toegepast terwijl het iOS besturingssysteem alleen op iPads van Apple is terug te vinden. Bij Android heb je de keuze uit tal van tabletmodellen van verschillende producenten waarbij je je moet afvragen of er accessoires te verkrijgen zijn. Voor de iPad is dit geheel anders. Er zijn tal van accessoires verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld de iPad hoes bij shop4tablethoes.

iOS besturingssysteem:

Het veelzijdige iOS betsuringssysteem dat ontwikkeld is door Apple is onder meer op de iPhones en de iPads terug te vinden. Het ecosysteem voor iOS is uitstekend geregeld met veel beschikbare Apps en snelle updates. De apparaten met het iOS besturingssysteem kunnen geweldig goed met elkaar samen werken maar het vraagt professionele kennis om een iOS apparaat met bijvoorbeeld Windows te late communiceren. De gebruikers van iOS apparaten ontwikkelen een sterke merkentrouw en zullen dus vaak weer een iOS apparaat aanschaffen.

Android besturingssysteem:

Omdat het Android besturingssysteem door veel producenten wordt toegepast op hun mobiele apparatuur heeft de consument een zeer brede keuze als het gaat om de aanschaf van een tablet PC. Het Android besturingssysteem biedt veel mogelijkheden omdat het een zogenaamd open systeem is. Ook voor Android zijn enorm veel Apps beschikbaar en de updates worden ook met grote regelmaat aangeboden. Een ander groot voordeel is de integratie van Google applicaties in het Android besturingssysteem waardoor een uniformiteit tussen de desktop en de tablet ontstaat. Android biedt hiernaast ook ondersteuning voor geheugenuitbreiding (Micro-SD) en de USB poort. Hierdoor kan men een Android apparaat betrekkelijk eenvoudig laten communiceren met andere besturingssystemen.

Het juiste besturingssysteem:

De populariteit van Android groeit gestaag en inmiddels zijn er al meer mobiele apparaten met het Android besturingssysteem dan het iOS besturingssysteem. De gebruikers van de iPhone en de iPad hebben een grote merkentrouw die meestal gecombineerd gaat met een afschuw voor de andere mobiele besturingssystemen. Echter omdat het Android besturingssysteem op een groot aantal apparaten van verschillende producenten is geïnstalleerd, neemt het aantal gebruikers snel toe. Ondanks alle voordelen en nadelen van de verschillende besturingssystemen blijkt de keuze voor een Android tablet en een iPad meestal een kwestie van smaak te zijn.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen 4G en 5G

Het verschil tussen 4G en 5G

Bij draadloze communicatie zijn voortdurende innovaties en ontwikkelingen aan de gang om tegemoet te komen …