Smartphone schade vaker door Jongeren veroorzaakt

Tja, hoe kan het ook anders, maar interessant om te weten dat onder alle Nederlandse smartphonegebruikers zijn het de jongeren van 16 tot 20 jaar die meestal schade veroorzaken aan hun smartphone, wat blijkt uit een recent onderzoek. Onder de ondervraagden van alle leeftijdscategorieën gaf ruim 37 procent aan wel eens schade te hebben gehad aan de smartphone. Tja, en wat blijkt dat bij jongeren van 16 tot 20 jaar was dit percentage ruim 60 procent is.

Niet zo verwonderlijk eigenlijk.

Schade
Smartphones zijn kwetsbare apparaten door de continu verbeterende technologie. Onlangs bracht LG naar buiten dat de LG G Flex een zelfhelende backcover zou hebben die krassen en andere schade zelf herstelt. In de praktijk bleek dat alleen lichte krasjes geheel verdwijnen en dat deze technologie nog in de kinderschoenen staat. Uit het onderzoek onder smartphonegebruikers blijkt dat gebruikers met schade meestal last hebben van barsten en krassen die veroorzaakt worden door het vallen van de smartphone. Tevens gaf bijna een derde aan een verbrijzeld scherm te hebben gehad en ruim 15 procent gaf aan waterschade te hebben gehad.

Er wordt hard gewerkt door fabrikanten om smartphones sterker te maken. Zo zijn verschillende toestellen uit de Sony Xperia serie waterdicht, werkt Apple aan een scherm van saffieren glas wat drie zo sterk is als het bekende Gorilla-glass en werkt LG zogezegd aan zelfhelende achterkantjes. Al met zal de oersterke high-end smartphone nog lang niet op de markt verschijnen omdat het op dit moment simpelweg nog te duur is om dit soort smartphones te produceren.

iPhones vaker beschadigd
In het onderzoek is de Apple-gebruiker vergeleken met de Samsung-gebruiker en blijkt dat iPhones vaker beschadigd raken dan Samsung toestellen. Meest opvallend is dat iPhone-gebruikers aangaven veel vaker een verbrijzeld scherm te hebben dan Samsung-gebruikers: maar liefst 37 procent ten opzichte van 28 procent. Gaan Apple fans ruiger met hun toestel om, gebruiken ze minder vaak een smartphonehoesje of zijn ze gewoon onhandiger?

Hoe ouder, hoe minder schade
Eind 2013 toonde Deloitte aan dat ouderen de groeimarkt van de toekomst vormen voor smartphones en tablets. In het onderzoek van Smartphonehoesjes.nl onder de Nederlandse smartphonegebruiker is duidelijk te zien dat het aantal schadegevallen drastisch afneemt naarmate de eigenaar van het toestel ouder is. Waar ruim 60 procent van de 16 tot 20 jarigen aangaf schade te hebben gehad, daalde dit percentage tot slechts 9,7 procent onder smartphonebezitters van 60 jaar en ouder.

Smartphonehoesjes heeft nog een mooie infographic voor jullie gemaakt hiervoor :

Schade-Smartphones-Onderzoek
Schade-Smartphones-Onderzoek

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen 4G en 5G

Het verschil tussen 4G en 5G

Bij draadloze communicatie zijn voortdurende innovaties en ontwikkelingen aan de gang om tegemoet te komen …