Home / Mobile / Sim Only groeit in populariteit

Sim Only groeit in populariteit

Zo ook nu, de cijfers van het aantal sim only abonnementen blijft stijgen. Steeds meer mensen kiezen ervoor, langer met hun toestel te doen, of een losse telefoon te kopen. Niet gek, aangezien er een goede mogelijkheid is dat je dan goedkoper uit bent dan bij een abonnement met telefoon.

Er kan met recht gezegd worden: Sim Only abonnementen zijn populair.

Groeiende fanbase

Al langere tijd groeit het aantal sim only gebruikers gestaag. Inmiddels heeft al meer dan 1 op de 4 (27%)van de Nederlanders een sim only abonnement. In 2012 was dit nog maar 21%. Hierbij doet het merendeel dit met behoud van de oude telefoon (ongeveer 72%). 28% kiest er dus voor om een nieuwe telefoon los te kopen.

Vaak gaan hier hele berekeningen aan vooraf.

Wat is namelijk de goedkoopste optie? Is het wel degelijk goedkoper om een telefoon te kiezen?

Zeker als je nog met je huidige telefoon zit is dit zeker waar. Wil je toch voor een nieuwer gaan? Dan is het goed even een berekening te maken wat de kosten zijn die je bij een abonnement met telefoon kwijt bent aan je nieuwe telefoon. Hoe kun je dit eenvoudig berekenen? Zoek de prijs van je telefoon op en tel daarbij de kosten van je abonnement tijdens de contractduur op. Dit kun je vervolgens vergelijken met de kosten die je tijdens je contractduur kwijt zou zijn als je een abonnement inclusief telefoon zou kiezen.

Liggen de kosten lager? Dan is de keuze natuurlijk eenvoudig te maken.

 

 

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Bereikbaarheid op vakantie met kinderen

Het is niet helemaal waarvoor we op vakantie gaan, maar tegenwoordig is bereikbaarheid toch alles. …