Kies het geschikte sim only abonnement

Houd zelf de controle over je telefoonabonnement en stel dat zelf samen. Of het nou gaat over het aantal belminuten of de internetsnelheid. Selecteer de gewenste diensten en combineer ze met elkaar voor jouw persoonlijke sim only abonnement. Dit abonnement sluit je af zonder een nieuwe telefoon. Hoe je een sim only abonnement kan samenstellen wordt hieronder stap voor stap beschreven met aansluitend de voor- en nadelen van een sim only abonnement.

Na het lezen van deze tips is het aan jou om te beslissen of dit het abonnement is wat beter bij je past.

Stap 1:
aanbieders vergelijken

Het aanbod van sim only abonnementen is behoorlijk uitgebreid. Op de websites van aanbieders als Ben.nl staan de diensten overzichtelijk en stapsgewijs weergegeven. Bij het vergelijken van de tarieven van verschillende aanbieders, is het duidelijk dat een sim only abonnement een voordelige keuze kan zijn. Wel is het afhankelijk van de diensten die je het meeste gebruikt.

Stap 2:
het juiste pakket

Iedere telefooneigenaar gebruikt zijn of haar telefoon op een andere manier. De een is regelmatig aan het bellen met ouders of vrienden. De ander is actief op social media. Voor de eerste gebruiker is een sim only abonnement met onbeperkt belminuten geschikt. Bij de tweede gebruiker past een ruime internetbundel weer beter. Bedenk daarom goed waar je jouw telefoon wel en niet voor gebruikt. Zo kan je makkelijker diensten afstrepen, maar weet je ook welke diensten ruim voldoende beschikbaar moeten zijn.

Stap 3:
stabiliteit of flexibiliteit

Naast de geselecteerde diensten moet je ook de duur van jouw sim only abonnement vastleggen. Zo heb je de mogelijkheid om een abonnement te kiezen dat maandelijks opzegbaar is. Het maandelijkse abonnement biedt meer flexibiliteit voor de gebruiker, maar is ook duurder. Deze is perfect als je niet lang vast wilt zitten aan een overeenkomst. Indien stabiliteit voor jou prettiger is, dan is een abonnement voor een langere periode van een jaar of twee jaar geschikt.

Stap 4:
kleine of grote internetbundel

De belminuten en het aantal smsjes dat je nodig hebt, zijn redelijk in te schatten in aantal minuten en berichtjes. Data is wat moeilijker te bepalen. We gebruiken het internet vaker dan we denken. Met apps voor bijvoorbeeld social media, Whatsapp en e-mail wordt data verbruikt en het dataverbruik neemt toe bij het streamen van video’s en muziek. Wanneer je een gebruiker bent die hier regelmatig mee bezig is, dan is een grote internetbundel van bijvoorbeeld 7000 MB een aanrader. Gebruik je de smartphone alleen voor korte chats, snel e-mail lezen en meestal via de Wifi, dan is de kleinere bundel met een lage hoeveelheid MB zoals 500 of 1000 MB geschikt.

Stap 5:
snel internet

Een andere keuze die steeds vaker bij sim only abonnementen is inbegrepen, is de internetsnelheid. De opties zijn nu 3G, 4G en zelfs 4G Extra snel. Zo is 4G zeker 6 maal sneller dan 3G en 4G Extra snel is 2 keer zo snel als 4G. De laatste optie is perfect te combineren met een grote internetbundel. Wanneer je zo vaak op het internet bent, wil je zo snel mogelijk verbinding hebben. Des te meer plezier heb je van 4G Extra snel, zodat delen en updaten optimaal verloopt.

Plus- en minpunten van sim only

Het zelf combineren van diensten en bundels klinkt erg voordelig, omdat je als gebruiker meer controle hebt over je eigen abonnement. Zeker als je een dienst meer gebruikt dan een ander. Dan is het ideaal om de bundels te kiezen en te combineren die passen bij jouw behoeften. Het is alleen een nadeel dat er altijd maar een beperkt aantal keuzes zijn. De ene bundel belminuten of data kan te laag zijn voor jou en de andere bundel veel te hoog. Verder ben je natuurlijk zelf verantwoordelijk voor de samenstelling van het abonnement. Het kost iets meer tijd om deze samen te stellen en af te sluiten dan een normaal abonnement.

Kies en vergelijk

Heb jij al een tijdje de behoefte om jouw mobiele telefoonabonnement te veranderen? Bezoek dan de websites van een of meer aanbieders van flexibele sim only abonnementen. Kies daar de diensten die voor jou van toepassing zijn en bekijk of je kan besparen op jouw mobiele telefoonkosten met een zelf samengestelde sim only abonnement.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De beste Samsung telefoon onder 300 euro

De beste Samsung telefoon onder 300 euro

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone maar wil je niet de hoofdprijs betalen? …