De chatprogramma’s van vroeger

Via een scherm met elkaar communiceren vinden wij nu heel normaal. Maar hoe is het chatten ook alweer begonnen? We brengen je graag terug in de tijd. Naar het begin van de online communicatie dat nog plaatsvond via de PC. Ieder chatprogramma kwam weer met zijn eigen unieke eigenschappen, waar gebruikers maar al te graag gebruik van maakten. Eerst was de communicatie op zich al een belevenis. Dat je vanaf je computer contact kon maken met een ander die in een andere plaats of zelfs in een ander land was. Later werd het mogelijk het chatprogramma steeds meer te personaliseren. Om jezelf herkenbaar te maken of juist anoniemer, helemaal zoals je zelf wilde. Lees gauw verder om de oude chatprogramma’s te ontdekken of opnieuw te beleven.

De Relay Chat, het begin

Met dit programma gaan we heel ver terug. De afkorting IRC staat voor de Internet Relay Chat. Hiermee begon de groepscommunicatie via het internet met het zogeheten open internet protocol. De groepschat was voor velen ideaal om zo in een keer met vrienden en familie te praten. Daarnaast bood IRC ook de mogelijkheid om 1 op 1 met elkaar te praten. Het programma is uitgevonden in 1988, maar was pas in 2003 een van de meest gebruikte chatprogramma’s met maar liefst 10 miljoen gebruikers.

ICQ met extra features

In 1996 kwam het Israëlische ICQ uit. Dit programma wordt ook gezien als een van de pioniers op het gebied van online chatten. Het is ontwikkeld door het bedrijf Mirabilis. Zij zorgden ervoor dat chatten voorzien werd van extra features en was daarmee de voorloper van de daaropvolgende chatprogramma’s van Yahoo, AOL en MSN. Gebruikers van ICQ konden onderling hun persoonlijke nummers uitwisselen. Via deze nummers konden ze met elkaar in contact komen. Het versturen van emoticons en offline berichten sturen maakten ICQ uitzonderlijk, want dat was bij IRC nog niet het geval.

Messenger via provider AOL

Dit is een andere chat-term die regelmatig te vinden was bij online profielen. AIM was het programma van AOL, voluit AOL Instant Messenger. Het werd voor veel bedrijven een manier om een groot publiek te bereiken. Tegen deze tijd werd dit programma steeds internationaler gebruikt en had een groter publiek de chat ontdekt. AIM was een programma dat gekoppeld was aan een provider en de opkomst ging gepaard met het groeiende internetgebruik.

Whichever level course you select, you need to pursue an education in an area that permits you to think of a great background in the biological and physical sciences. What’s universal, nevertheless, is that some form of education or training is needed to serve as a preschool teacher, irrespective of the setting. Continuing education is usually necessary for license renewal.

Continuing education is a means to advance your career whilst still working. Learn what sorts of items you ought to consider in regards to your own education, how to create the the majority of your college experience, and also the best way to create sure you’ll qualify for vet tech certification. Naturally, education, place, experience, and specialization are all factors to take a look at.
If you’re going to school for the very first moment, your objective is extremely likely to take the most direct route to obtaining your teaching certificate.

You then must see the School of Education, in which you may observe invaluable advice about that school’s specific program for customer satisfaction essay writing. Regardless of the fact that it may be quite easy to say you would love to attend a specific college as it has a particular program, I personally would think price as my number 1 deciding factor. Some veterinary schools also supply shoeing applications. Most veterinary schools don’t permit students to participate in”species specialty “, and pupils should be in a position to take care of a vast selection of species.

Generally speaking, you’re looking at seven decades of higher or specialized instruction after you’ve graduated from high school. For a veterinarian, you are want to finish many years of training and education.

The very first step for a veterinarian, nevertheless, is to receive your undergraduate level. Not all veterinarians work at a conventional clinic setting. Along with the ability to relate to individuals, an fantastic small animal veterinarian must be in a position to communicate and associate with people efficiently.

MSN bereikt het grote publiek

Microsoft introduceerde in 1999 de instant messaging client voor Windows. Mensen met een microsoft e-mailaccount als Hotmail konden hier automatisch gebruik van maken. De eenvoud en gebruikersvriendelijkheid zorgde ervoor dat het al heel snel een van de meest populaire programma’s werd en dat MSN steeds meer een vanzelfsprekend begrip werd. MSN werd bij velen regelmatig geopend zodra de computer was opgestart. Of je nou aan het werk was, aan het studeren of aan het gamen of surfen was, het pop-up schermpje van MSN liet zich bij veel gebruikers regelmatig zien. Ondanks de naamwisseling naar Windows Live Messenger bleef het voor veel gebruikers nog steeds MSN. Toch kwam er in 2013 een einde aan MSN, wat grotendeels veroorzaakt werd door de mobiele chatapplicaties als Whatsapp.

Alerts met Yahoo Messenger

Een vergelijkbaar programma als Windows Live Messenger is Yahoo! Messenger. Deze instant messaging, ook bekend als Y!M, is in 1998 tot stand gekomen als onderdeel van Yahoo. In die tijd kwam het op de markt als Yahoo! Pager, waar Yahoo! Chat in verwerkt was. Net als MSN beschikte Y!M ook over een eenvoudig programma waar gebruikers hun eigen contactenlijst konden bijhouden en alerts in beeld kwamen. Deze alerts werden gegeven als een of meer contacten online kwamen of als er een bericht was gestuurd.

Continue in contact staan. Zo leven we nu en dat is geleidelijk aan op gang te komen met de genoemde chatprogramma’s IRC, ICQ, MSN, AIM en Y!M. Het is grappig te zien dat een aantal nog steeds bestaan. Of dit nog net zo vaak gebruikt wordt als in de vroege jaren, dat is de vraag. Chat kan soms een handige manier zijn, om met iemand in contact te komen. Maar we pakken net zo makkelijk onze telefoon. Toch zullen we ICQ, MSN en Y!M niet meer vergeten en verlangen we misschien heel stiekem nog naar die alerts op onze computer. Ondanks de moderne apps die nu deze plek hebben ingenomen.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Bereikbaarheid op vakantie met kinderen

Het is niet helemaal waarvoor we op vakantie gaan, maar tegenwoordig is bereikbaarheid toch alles. …