Google Assistant en Sonos in een ruimte

Steeds meer nieuwe smartphones zijn voorzien van een persoonlijke assistent. Een waar je tegen kan praten en die jouw verzoek uitvoert. De iPhone heeft Siri, Amazon heeft Alexa en Google heeft de Google Assistant. De laatste spraakassistent kan sinds kort ook gebruikt worden met de nieuwe uitvoeringen van Sonos. Heb jij de Google Assistant inmiddels ontdekt op jouw smartphone en wil je weten hoe je deze het beste kan gebruiken voor het afspelen van bijvoorbeeld podcasts via Sonos? Lees dan gauw verder. 

Selecteer het platform

Podcasts worden op meerdere platformen aangeboden. De Google Assistant die via Sonos samenwerkt, biedt de mogelijkheid om vanaf ieder platform jouw favoriete podcast af te spelen. Je hoeft daardoor niet meer alles te beluisteren via de telefoon, maar door de hele ruimte klinkt de opname van jouw keuze. Bekende platformen die podcasts aanbieden zijn YouTube Music, Pandora en Spotify. Dankzij de Google Assistant kan je vanaf een goede afstand een verzoek sturen naar Sonos. Om de opname af te spelen, te pauzeren of te stoppen.

Koppel Sonos met de Assistant

De uitvoeringen van Sonos One en Sonos Beam beschikken over de smart speaker die werkt met de Google Assistant. In deze apparaten zit een geïntegreerde microfoon die aansluit bij de spraakassistent. Heb je inmiddels een nieuwe Android telefoon gekocht in combinatie met een abonnement als Sim only van Simyo? Probeer dan gauw de Google Assistant uit in combinatie met Sonos. Met de geschikte internetbundel kan je zoveel podcasts, muziek en video’s naar je Sonos streamen als je wilt. Niet alleen kan je de internetbundel naar keuze selecteren en maar ook maandelijks aanpassen aan jouw wensen.

Selecteer jouw internetbundel

Het abonnement Sim only maandelijks opzegbaar biedt namelijk de mogelijkheid dat je jouw internetbundel kan wijzigen naar jouw behoeften. Dat komt goed uit als je een podcast-serie hebt gevonden en een periode meer gaat streamen dan gewoonlijk. Zodra deze is afgelopen, dan verander je de internetbundel weer. Tenzij je natuurlijk een nieuwe serie hebt gevonden om via de Google Assistant met de Sonos af te spelen. Dan is een abonnement van een jaar misschien een optie. Dan staan je instellingen voor een jaar vast en het is perfect als jouw streaming minder wisselt gedurende de maanden.

Dit artikel is in samenwerking met Simyo.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen de S22 Ultra en de S23 Ultra

Het verschil tussen de S22 Ultra en de S23 Ultra

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone die aan al je eisen voldoet en …