Het is niet helemaal waarvoor we op vakantie gaan, maar tegenwoordig is bereikbaarheid toch alles. Of we nou met het gezin, vriendin, vrienden of partner gaan reizen, we willen altijd online zijn. Alleen betekent reizen soms ook dat we op locaties zijn waar stroom, WiFi en dataverbinding geen vanzelfsprekende aanwezigheid zijn. Nu kunnen we zeggen, laat die smartphone even links liggen. Zo werkt het echter niet meer. We willen namelijk foto’s maken, status updates geven, onze locatie delen en data versturen met onze dierbaren elders in de wereld. Ook voor de kinderen is de smartphone onmisbaar, voor het spelen van spelletjes of kijken van filmpjes. Dit vraagt veel van onze batterij, dus hoe gaan we dat doen in een bos, oerwoud of andere exotische of afgelegen plek?
1. Zuinig gebruik
Er bestaan meerdere manieren om de batterij te sparen. Zo beschikken veel smartphones over een energiezuinige functie. Daarmee voorkom je dat apps zich continue blijven updaten en data gaan vernieuwen. Denk aan het ophalen van nieuwe mail of berichten op de social media apps. Een andere manier is toch tijdelijk je dataroaming uit te doen of zelfs de vliegtuigfunctie aan te doen. Zodra je daar gebruik van wilt maken, zet je dit gewoon weer aan. Op deze manier gaat de batterij langer mee.
2. Oplader bij de hand
Toch is het prettig zeker te zijn van voldoende batterijvermogen in de smartphone. Daarom nemen we altijd tot meestal onze lader mee. Heel handig natuurlijk, maar zorg er in ieder geval voor dat de batterij opgeladen is als je weg gaat en laad deze desnoods op als je in de auto zit. Nemen jullie een pauze onderweg bij een restaurant? Zoek dan een plek waar je de smartphone even kan opladen. Zelfs een paar minuten kan er alweer voor zorgen, dat de batterij het lang genoeg uithoudt.
3. Telefoon oplaadpunten
De lader meenemen is een ding, de smartphone ook opladen, dat is de volgende stap. Tegenwoordig duiken er steeds meer telefoon-oplaadpunten op. Ze zijn al regelmatig te zien op festivals en ze zien er uit als kluisjes. In deze kluisjes kan je de smartphone neerleggen om ze op te laden. Hier zitten meerdere soorten laders in die geschikt zijn voor meerdere merken en modellen. Het kluisje kan op slot en je neemt zelf (uiteraard) de sleutel mee. Je haalt de telefoon weer op, wanneer dat voor jou schikt. Mocht je met je gezin dergelijke evenementen bijwonen, bekijk dan of deze laadpunten aanwezig zijn.
4. Powerbank
Met een powerbank heb je eigenlijk altijd je eigen laadpunt mee. Deze zijn steeds meer verkrijgbaar en voor weinig geld heb je al een nuttige powerbank. Ze bestaan in uiteenlopende maten, vaak in het formaat van een smartphone en soms zelfs kleiner. Voor de bagage hoef je het dus niet te laten en eigenlijk voor de kosten ook niet. De powerbank kan je net als de smartphone en tablet gewoon opladen. Sommige powerbanks beschikken zelfs over een zonnepaneel, dus die laden zichzelf ook nog eens op. Met een goede powerbank met een vermogen van 10.000 mAh, kan jij je smartphone ongeveer 2 tot 3 keer opladen.
5. Power delen
De Samsung laat deze functie nu al zien, Powershare. Een functie waarmee je de smartphone kan opladen met een andere smartphone. Dat gebeurt door ze gewoon bovenop elkaar te leggen en het laden begint. Wel is het natuurlijk wel noodzakelijk dat er iemand aanwezig is die een smartphone met deze functie heeft. Hoewel het nu nog een nieuwe ontwikkeling is, zal het niet lang meer duren voordat alle smartphones kunnen functioneren als laadpunt.
Zeker de nieuwe generatie zal de smartphone altijd bij zich houden en gebruiken. Daarmee zullen ook de faciliteiten toenemen om dit altijd mogelijk te maken, waar en met wie we ook zijn. Daar zullen uiteindelijk de kinderen ook dankbaar voor zijn.
One comment
Pingback: Google Assistant en Sonos in een ruimte - Watdoenwijmet