Home / Mobile / Wat is een simkaart? Wat zijn de verschillen?

Wat is een simkaart? Wat zijn de verschillen?

Je gebruikt een simkaart elke dag. Maar wat is het eigenlijk en welke formaten zijn er. Lees hier de ins en outs van een simkaart.

Wat heb je aan een simkaart?

Een simkaart is een kleine kaart van je provider dat je in je telefoon stopt. Deze ontvang je bijvoor bij een sim only abonnement. Aan de hand van de simkaart kan je mobiel verbinding maken met een mobiel netwerk. Zonder simkaart is mobiel nog wel bruikbaar. Je kan er spelletjes meespelen, wifi verbinding maken en internetten. Het is niet mogelijk om te bellen, smsen en mobiel internetten.

Het kan weleens voorkomen dat je geen bereik hebt. Tip! Start je mobiel opnieuw op of schakel je vliegtuigmodus aan en uit. Hierdoor maakt de simkaart opnieuw verbinding met het mobiele netwerk.

Formaten simkaart

Er zijn verschillende formaten van een simkaart: de standaard simkaart, micro-simkaart en nano-simkaart.

Welke simkaart je dient te gebruiken, hangt af van je telefoon.

Standaard simkaart

Dit is het grootste formaat van de simkaarten. Steeds minder telefoons hebben een standaard simkaart. De mobiele telefoons worden steeds kleiner en compacter. Telefoons van ongeveer 5 jaar geleden gebruiken deze kaart nog.

Micro-simkaart

Micro-simkaart zit in veel mobiele telefoons. Deze is net iets kleiner dan een standaard simkaart.

Nano-simkaart

De iPhone 5 kwam in 2012 als eerste met een nano-simkaart. De laatste telefoons zijn voornamelijk geschikt voor de nano-simkaart. De reden is dat de simkaart zo klein is, dat er ruimte overblijft voor zaken als geheugen.

3-in-1-simkaart

Bij Simyo geven ze tegenwoordig 3-in-1-simkaarten uit. Een simkaart die in 3 formaten in 1. Deze simkaart bevat een NFC-chip, waarmee je mobiele betalingen kan uitvoeren. Lees meer over de NFC simkaart op het blog van Simyo.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Bereikbaarheid op vakantie met kinderen

Het is niet helemaal waarvoor we op vakantie gaan, maar tegenwoordig is bereikbaarheid toch alles. …