Grote 5G Test in Groningen

En we gaan de volgende toekomst fase is met Mobiel 5G. Menig ADSL verbinding is nog langzamer, maar ondertussen is men al druk aan het testen van deze snelle mobiel internet verbinding. En dan is natuurlijk Groningen de beste plaats om het te testen.

In het Noord-Groningse dorp Loppersum wordt de proef gestart. Plattelands dorp Loppersum is het eerste plattelandsgebied ter wereld wat de beschikking krijgt over een 5G-netwerk. Ok, er zijn enkele plekken in de wereld die ook al 5G hebben, maar toch leuk om even te vermelden.

Netwerk leider KPN, techniekreus Ericsson, test resultaten goeroe TNO, en technologie mogul Huawei hebben een contract ondertekend voor dit project, wat is georganiseerd door De Economic Board Groningen, dat in het leven geroepen is om de economie in het aardbevingsgebied te versterken.

Wat is 5G?

5G is naatuurlijk de opvolger van 4G, en zal snelheden bereiken waar je momenteel alleen maar van kan dromen.(Zelfs in huis!). Hoewel 5G echt nog in de kinderschoenen staat, is het niet ondenkbaar dat je over 4-6 jaar toegang hebt tot het onvoorstelbaar snelle mobiele netwerk.

Even een vergelijking: Alles-in-1 abonnement van Ziggo biedt een maximale downloadsnelheid van 120 Mb/s. Een film downloaden duurt enkele minuten (afgezien van de grootte, afstand tot centrale, enz..). De beoogde snelheid van 5G is vastgesteld op 20 Gbit! Gigabit is duizend keer groter dan megabit. In theorie is het mogelijk om een film daarmee in één seconde te downloaden. (En dan praten we over mobiel….)

5G-5th-Generation-Mobile-Networks

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen 4G en 5G

Het verschil tussen 4G en 5G

Bij draadloze communicatie zijn voortdurende innovaties en ontwikkelingen aan de gang om tegemoet te komen …