Ziggo is slachtoffer van een DDoS aanval

Afgelopen nacht om vier uur, wist Ziggo de DDoS aanval te weren, volgens Ziggo woordvoerder Gradus Vos tegen Tweakers. Iedereen zou nu weer gewoon rustig kunnen internetten zonder verdere problemen. Misschien hier en daar een modem even de stekker eruit trekken, maar meer ook niet denk ik.

Even iets technisch hierover: De DDoS aanval vond plaats over tcp als udp plaats. Op zich niet zo heel bijzonder, gezien dit regelmatig gebeurt.

De ddos aanvallen van dinsdag en woensdag hadden enkel gevolgen voor klanten in het gebied dat voor de overname van Ziggo door UPC-moederbedrijf Liberty Global al tot het Ziggo-gebied behoorde.

Klanten in het voormalige UPC-gebied waren niet getroffen, omdat Ziggo in die gebieden nog andere dns-servers gebruikt.

Op internet en in de media gaan drie video’s rond waarin het losvaste hacktivistenverband Anonymous de ddos-aanval ‘opeist’ en waarin wordt gedreigd met meer aanvallen.

(video is offline gehaald helaas..)

https://www.youtube.com/watch?v=IEIaAOFJ3cU

De reden zou de ‘slechte service’ van Ziggo zijn en de makers van de video’s eisen van Ziggo een korting van 25 procent en ‘betere beveiliging’. Het zou gaan om een groep van ’46 hackers’ uit ‘meerdere landen’.

Of service goed of slecht is, is een subjectieve vaststelling en verschilt van persoon tot persoon. Als klanten echter massaal problemen hebben, of toch ergens tegenaan lopen waar ze niet uit komen, dan kun je toch wel stellen dat er, objectief gezien, iets mis is. Of het is de schijn, wie weet..

Op Twitter wemelt het rond van de tweets, waarvan #ziggodown veel wordt gebruikt

PS: http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/ziggo-verliest-klanten-door-fusie

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …