De 7 beste smartphonetips voor deze zomer

De zomer, wie kijkt er niet naar uit? Barbecues op warme avonden, lange middagen op het strand en zonder verplichtingen luieren in je tuin. Dat jij de komende maanden goed doorkomt, geloven we wel, maar hoe bereid je je smartphone het best voor op het warmste seizoen van het jaar? We geven je 7 tips om het maximale uit je telefoon te halen.

1: Wees sociaal

Dat jij en je smartphone onafscheidelijk zijn, is overduidelijk. En je bent absoluut niet de enige. Gemiddeld kijken we 221 keer per dag op ons scherm. Toch kan je telefoon problemen opleveren tussen alle zomerse gezelligheid. Zit jij bij de buurtbarbecue alleen maar naar je scherm te turen of ben je tijdens een romantische zonsondergang driftig over het scherm aan het swipen? Dan kun je een sociaal imago wel op je buik schrijven. Tenzij je oersaaie buren hebt, berg je je telefoon dus een avondje op in je tas.

2: Zomerse accessoires

Je smartphone kun je natuurlijk eenvoudig upgraden met allerlei handige accessoires. Sommige daarvan komen in de zomer extra van pas. Lig je op het strand naar muziek te luisteren en wil je een nieuw nummer opzetten? Dan kan het felle zonlicht ervoor zorgen dat je scherm compleet onleesbaar is. Een antischittering screenprotector is je redder in nood en voorkomt dat je per ongeluk muziek op zet die je niet wilt horen.

De zomer is natuurlijk ook de periode waarin je de camera van je telefoon flink benut. De kwaliteit van je vakantiekiekjes en foto’s bij de bbq krijgt een extra boost met een opzetlens. Misschien dat je zelfs je verborgen fotografietalent ontdekt.

3: Voorkom lege batterijen

Foto’s maken, routes vinden en even naar huis bellen. Bij al je zomerse activiteiten is je smartphone van levensbelang. Behoorlijk vervelend dus als de batterij leeg raakt net wanneer je op een festival een selfie wilt maken met je idool of de weg moet vinden in het buitenland. Een powerbank biedt uitkomst voor alle momenten waarop je telefoon wel wat extra stroom kan gebruiken. Deze externe accu is bovendien zo klein dat hij voor zelfs de meest lichtgewicht reiziger geen enkel probleem vormt.

4: Supersnel streamen

Na een dag lang in de zon te hebben gelegen, wil je niets liever dan samen met je vrienden of vriendinnen een spannende film kijken. Op tv is niet altijd iets leuks te vinden, dus een Netflix-abonnement is dan ideaal. Als een van jullie een Chromecast of Apple TV heeft, kunnen jullie met zijn allen genieten van een perfecte filmavond. Het enige dat je hoeft te doen is de ontvanger in de televisie pluggen en de app op je smartphone installeren.

Ook als je op vakantie bent, is dit de ideale manier om supersnel films in hoge kwaliteit te kunnen streamen. Heeft je vakantieverblijf een wifi verbinding en een tv met USB aansluiting? Dan kun je de zak chips alvast opentrekken.

5: Bescherming met zonnige kleuren

Hoewel de zomer voor jou het mooiste seizoen van het jaar is, houdt je smartphone meer van de winter. Geen wonder, want het strand, de feestjes en de hitte kunnen het toestel flink beschadigen. Daarom is het geen slecht idee om jouw net nieuwe LG Spirit van de benodigde bescherming te voorzien: een LG Spirit hoes.

Het beschermt je telefoon tegen oververhitting, zand in het binnenwerk en omvallende glazen drinken. Wil je twee vliegen in één klap slaan, kies dan voor een hoesje met vrolijke kleuren. Zo voorzie je je digitale vriend meteen van een zomerse look.

6: Terrasgevaar

Zomerse dagen breng je het liefst door op een terras met een verfrissend drankje in de hand. Perfect om even al je zorgen te vergeten en te genieten van de zon. Let wel op dat anderen geen misbruik maken van je onoplettendheid en er met je smartphone vandoor gaan.

Een veelgebruikte truc is die van een foldertje dat door een zogenaamde `verkoper’ over je telefoon wordt gelegd. Als jij even later een appje wilt sturen, blijkt dat hij niet alleen zijn foldertje, maar ook jouw peperdure toestel heeft meegenomen. De rest van de dag op het bureau doorbrengen om aangifte te doen, is het laatste waar je op zit te wachten. Houd je telefoon dus in je broekzak of tas en uit het zicht van grijpgrage voorbijgangers.

Ben je een feestbeest of een festivalganger? Ook dan doe je er verstandig aan om je smartphone goed in de gaten te houden. Zakkenrollers houden van de feestelijke drukte en chaos waartussen ze zich makkelijk kunnen verbergen. Bewaar je telefoon dus niet in je kontzak of in je rugtas. Een plek waar je hem kunt voelen, is het veiligst.

7: Een domme fout

De zomer is niet compleet zonder een verfrissende duik. Het zee- of zwembadwater is dé manier om bij te komen van de hitte. Vergeten je smartphone uit je broekzak te halen voordat je in het water sprong? Doe er dan alles aan om je digitale leven te redden. Haal zo snel mogelijk de batterij en de simkaart uit de telefoon en leg het toestel te drogen in een bak ongekookte rijst. Grote kans dat je toestel het avontuur overleeft.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Het verschil tussen 4G en 5G

Het verschil tussen 4G en 5G

Bij draadloze communicatie zijn voortdurende innovaties en ontwikkelingen aan de gang om tegemoet te komen …