Home / Glasvezel / Tele2 maakt vuist tegen kabelbedrijven

Tele2 maakt vuist tegen kabelbedrijven

Tele2-VDSLVond het al zo vreemd, dat ik gisteren (vrijdag) zoveel verkeer kreeg van Google.nl over VDSL/ADSL aansluitingen van tele2? Hier het grote nieuws!

Telecombedrijf Tele2 verhoogt de snelheid van zijn internetverbindingen.
Met de introductie van VDSL, een opvolger van ADSL, zijn voor downloaden snelheden tot 60 megabit per seconde mogelijk. Dit is een verdrievoudiging ten opzichte van het huidige aanbod, zo maakte het bedrijf vrijdag bekend.

Tele2 wil een vuist maken tegen kabelbedrijven als Ziggo en UPC, die al supersnelle verbindingen bieden. Het bedrijf maakt voor het nieuwe aanbod gebruik van zijn glasvezelnetwerken. Die lopen tot aan de wijkcentrales, waarna koperdraad de verbinding overneemt. Monteurs hebben de afgelopen maanden de techniek in de wijkcentrales moeten aanpassen.

Eind volgend jaar moet VDSL beschikbaar zijn voor een miljoen huishoudens. Vanaf volgende week zullen dat er 200.000 zijn. Tele2 heeft momenteel bijna 400.000 klanten voor breedbandinternet.

„Wij willen nu laten zien dat onze techniek nog heel veel mogelijkheden heeft”, aldus UPC.

En waar blijft KPN met het tegenoffensief?

Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …