Almere – Glasvezelstad van Nederland?

Steeds meer goede berichten vanuit de Glasvezelstad Almere.

Vanuit het hele land komen gemeente ambtenaren in Almere kijken hoe alle huishoudens in de snelle tijd van 2,5 van een glasvezelaansluiting worden voorzien.

Dit is natuurlijk een ongekende operatie, die zich met de snelheid van het licht lijkt te voltrekken in deze mooie stad.

Wethouder Martine Visser ontkurkte woensdag de champagne toen bij de familie Vermeeren in de Nureyevstraat de 35.000ste aansluiting werd gerealiseerd.

In een jaar tijd vanaf nu, zullen ongeveer 62.000 adressen worden zijn aangesloten. Wethouder Martine Visser geeft toe dat er aanloopproblemen en kinderziektes zijn. Toch blijft ze positief en ziet grote kansen voor Almere.

‘Hier ligt straks een glasvezelnetwerk met enorme mogelijkheden. Naarmate er meer gebruikers zijn, zullen er ook meer diensten worden ontwikkeld. Zo zal het straks mogelijk worden om lokale sportwedstrijden rechtstreeks in HD-kwaliteit te volgen. Of het afzwemmen van je kleinkinderen. En wat te denken van de communicatie tussen arts en patiënt of familie onderling? Omdat Almere de eerste stad is die glasvezel op deze schaal kan toepassen, zullen hier ook de diensten worden ontwikkeld. Ik zie dit als een onderscheidende factor voor de economische ontwikkeling.”

http://glasvezelnieuws.blogspot.com/2009/09/35000ste-aansluiting-in-almere.html

Met vriendelijke groet,
Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …