Snellere Glasvezel bij KPN : 500Mbps

Wat lezen we nu bij onze vrienden van Glasvezelnieuws? Een snellere en betere verbinding bij KPN Glasgezel? Ok, het is dan wel symmetrisch (niet a-symmetrisch dus), maar toch een hele vooruitgang zeg maar zo. Eind dit jaar zal de snelheid van kpn’S snelste glasvezel-abonnement vervijfvoudigen. Dat meldt het bedrijf in de kwartaalcijfers vandaag.(dankzij Twe

De betekent een theoretische topsnelheid van het snelste abonnement van 500Mbps up en down!

Mijn misschien domme vraag, maar ik denk dat je wel een hele speciale router moet hebben om dit te kunnen doorsturen over je netwerk 🙂 Toch?

Of loopt de boel dan helemaal vast?

Stukje uit het persbericht van KPN :

Consumenten thuis: verdere groei interactieve televisie
In de breedbandmarkt had KPN aan het eind van het tweede kwartaal een geschat marktaandeel van 41%, inclusief circa 61.000 glasvezel abonnees. Het aantal interactieve televisie abonnees blijft verder groeien. In het tweede kwartaal sloot KPN 56.000 nieuwe interactieve televisieklanten aan, waarmee het totaal aantal televisieklanten uitkwam op 1,3 miljoen.

Het merk XS4ALL is begonnen met interactieve televisie en in het derde kwartaal zal ook Telfort deze dienst aan gaan bieden. Investeringen in nieuwe technologieën op het vaste netwerk en in een aantal innovaties zorgen er voor dat KPN’s interactieve televisiediensten verbeteren en ook in de toekomst verder kunnen groeien. Zo biedt KPN sinds 1 juli zijn klanten standaard twee Interactieve TV ontvangers aan.

Hierdoor kunnen klanten nu op twee TV’s in huis dezelfde kwaliteit programma’s bekijken, terugkijken en opnemen. Door de upgrade van het kopernetwerk zal KPN aan het eind van 2011 circa 40% van de Nederlandse huishoudens gegarandeerde snelheden aan kunnen bieden van meer dan 40 Mbps.

Dit maakt het mogelijk om op meerdere televisies HD kanalen aan te bieden. Later in het jaar komen supersnelle internetverbindingen van 500 Mbps beschikbaar voor glasvezelklanten.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …