Home / Glasvezel / Nieuwe Snelheden voor KPN glasvezelpakketten

Nieuwe Snelheden voor KPN glasvezelpakketten

FTTH-uitrolDe Glasvezel snelheden van alle glasvezelpakketten van KPN zou komende week opgeschroefd worden, waarbij het standaardaanbod 100Mbps gaat worden in de toekomst.

Dit meldde Tweakers.net zondag.

De abonnementen zouden daarbij van een nieuwe naam worden voorzien. Nu biedt KPN de abonnementen Brons, Zilver en Goud aan.

Dat gaat veranderen in Instap, Standaard en Premium. Respectievelijk worden de aangeboden snelheden 50, 100 en 500Mbps. De prijzen blijven ongewijzigd.

100Mbps is momenteel nog het snelste pakket. Uit de informatie van Tweakers blijkt dat 500Mbps nu het snelste gaat worden. KPN liet al eerder weten testen te hebben gedaan met die snelheid, wat nu dus een vervolg moet gaan krijgen. Het nieuwe Premium-pakket zal echter niet overal beschikbaar zijn.

KPN installeert al sinds augustus vorig jaar bij zijn glasvezelklanten een gigabit-ftu van het merk Packetfront. Deze MC901 is speciaal voor KPN ontwikkeld om gebruikt te kunnen worden samen met de bestaande Experia Box.

Voor zover bekend zijn nog niet alle glasvezelklanten van KPN van een dergelijke ftu voorzien. Dit apparaat lijkt wel benodigd om gebruik te kunnen maken van de hoogste snelheid.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …