Moet KPN doorgaan met FTTH of overschakelen op VDSL?

Een zeer interessant markt mening op Telecompaper.com over het wel of niet doorgaan met FTTH of toch overschakelen op VDSL.

Bij de halfjaarresultaten maakte KPN bekend te stoppen met de verdere uitbouw van VDSL vanuit SDF-lokaties (straatkasten). Dat impliceert dat FTTC verlaten wordt. Wel gaat de bouw verder van VDSL vanuit MDF-lokaties (central office), ook wel aangeduid als VDSL@CO. Naast ADSL, dat nog wel enige jaren dienst zal doen, zet KPN in op FTTH, dat door partner Reggefiber wordt aangelegd. De keuze van KPN voor VDSL@CO is volstrekt logisch, zoals wij al eerder betoogden toen Tele2 pionierde met dit concept

http://www.telecompaper.com/nl/article.aspx?cid=755841

Een goede discussie is interessant, omdat er wel veel markt vraag is naar FTTH, maar KPN dit kennelijk niet meer wil/kan leveren.

Wat is jullie mening hierover?

Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …