KPN’s Nieuwe Investeringen in Glasvezel

Zonder dat iemand het in de gaten heeft gehad, is KPN is in de afgelopen maanden in alle stilte verdergegaan met grootschalige investeringen in glasvezel.

Het aantal klanten is nog zeer bescheiden, maar KPN is druk op de achtergrond bezig, met het geschikt maken van wijkcentrales.

Na de upgrades van ADSL-VDSL is het nu tijd voor de glasvezel revolutie bij onze KPN.

Aanvankelijk stelde KPN via glasvezelpartner Reggefiber nog wel te investeren in de aanleg van glasvezelverbindingen tot in de woonkamer, maar het bedrijf wilde niet meer wijkkasten geschikt maken voor glasvezel. Inmiddels blijkt KPN dit echter wel weer te doen, zo bevestigt het bedrijf desgevraagd aan Tweakers.net.

KPN Sluit zo’n 2000 nieuwe klanten per week aan, en het verwacht dat de grotere beschikbaarheid en campagnes tot gevolg zullen hebben dat dit aantal in de komende periode stijgt. Eind volgend jaar hebben ze een doelstelling : 250.000 huishoudens als klant te kunnen realiseren.

Natuurlijk met leuke aanbiedingen, zoals het grote lokkertje : een glasvezelabonnement van 500Mbps symmetrisch. Dat zou als het goed is nog dit jaar wordt geïntroduceerd. (we zullen zien..).

Ook wordt de userinterface van KPN’s iptv-platform vernieuwd.

We gaan afwachten wat dit gaat doen,
Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …