Home / Glasvezel / KPN Doet een Upgrade voor UMTS/hsdpa

KPN Doet een Upgrade voor UMTS/hsdpa

KPN heeft deze week al de eerste delen van haar umts/hsdpa-netwerk opgewaardeerd en de maximale downloadsnelheid verhoogd naar 14,4 Mbit/s. .

Het bedrijf verwacht dat met deze en toekomstige verhogingen de mobiele verbindingen een prima, en soms zelfs beter, alternatief zullen zijn voor vaste verbindingen, bijvoorbeeld in landelijke gebieden.

De snelheidsverhoging is onderdeel van KPN’s strategie om hogere snelheden te kunnen bieden op vaste en mobiele netwerken zonder al te hoge inversteringen.

In de strategie die KPN vandaag ontvouwt is met name veel aandacht voor het vaste netwerk. Zo wil het bedrijf glasvezelnetwerken regionaal gaan uitrollen op basis van glasvezelproeven.

KPN heeft het afgelopen jaar al tien proefprojecten gehouden. Bij vijf projecten werd glasvezel tot aan de woning doorgetrokken (Fiber-to-the-Home ofwel FttH), bij de andere projecten hield dat bij de straatkast op (Fiber-to-the-Curb, FttC).

KPN verwacht meer huishoudens aan te sluiten op FttH. Dat stijgt van ongeveer 460.000 eind derde kwartaal 2009 tot 1,1 á 1,3 miljoen in 2012.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …