Home / Glasvezel / Kabelsnelheid van Ziggo de Beste

Kabelsnelheid van Ziggo de Beste

Tja, wie had dat gedacht? Ziggo is sneller dan Glasvezel kennelijk. Volgens een onderzoek van Ziggo en nuria.nl, blijkt dat Ziggo (minimaal) sneller is dan Glasvezel en UPC.

Zoals Ziggo het zegt : Kabel is snel en klaar voor de toekomst!

tabel-snelheden-vergeleken_tcm14-32970

Een internet aansluiting wordt in Nederland over een vaste verbinding (geen Satelliet..) geleverd via de volgende mogelijkheden

  • Een telefoonlijn (oftewel ADSL-koperdraad)
  • De kabel aansluiting (Technische term is : HFC – Een combinatie van glasvezel tot in de wijk en kabel)
  • glasvezel (FttH – , glasvezel tot de deur)

Dankzij de App’s van Nuria iPing, is op PC’s van duizend internetters de maximale down- en uploadsnelheid gemeten, op momenten dat de pc even niets te doen had.

Hieruit blijkt dat Ziggo samen met UPC de beste snelheden levert aan zijn klanten. En dat mag gezegd worden. Het huidige netwerk is zelfs al bijna klaar om uit te groeien naar snelheden tot 10Gbit/s. (recent onderzoek van TNO) Een recent onderzoek door TNO toonde zelfs aan dat het Ziggo-netwerk wat snelheid betreft kan groeien tot 10 Gbit/s.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …