Glasvezel Kopen? Goed uitkijken….

De laatste paar maanden is er veel te doen met Glasvezel bestellen/kopen in Nederland bij diverse aanbieders. Valse beloftes, foute telfoongesprekken, afspraken niet nagekomen, enz enz. Bij Kassa wordt er al een item aan besteed, hoe Vodafone kennelijk de klanten geen goede informatie geeft bij de aanschaf van een Glasvezel abonnement.

De titel van de pagina spreekt boekdelen : Vodafone verkoopt glasvezel met valse beloften

Maar wat lees ik nu bij Tweakers.net?

Vodafone heeft klanten die via een colporteur een Thuis-glasvezelabonnement hebben afgesloten maar nog geen fiberaansluiting hebben de mogelijkheid om het contract te ontbinden. Het contract blijkt niet rechtsgeldig omdat er geen wettelijke bedenktermijn in genoemd wordt.

Sommige verkopers van glasvezel komen regelmatig in buurten waar Glasvezel te leveren is tot aan de deur, tot wel 3 keer bij hetzelfde huis.(Volgens 1 van de reaguurders op het bericht van tweakers).

Ik vind het een raar verhaal eigenlijk, want over het algemeen is Vodafone erg goed in het voorlichten van klanten hierover, en het verbaasd me ook dat er een item aan wordt besteed bij kassa hierover. hier het volgende verhaal van iemand :

Ik heb ze bij mijn ouders 1 keer afgewezen toen zag de verkoper mij vertrekken en is een uur later nog eens langsgekomen. en hebben mijn ouders toch een abonnement afgesloten. Na dat ik met veel moeite mijn ouders had afgemeld bij deze aanbieder ( 4x bellen en een aangetekende brief is dit toch gelukt) Hierna kwam de verkoper (3 weken later) nogmaals verhaal halen. De meeste verkopers gaven mij de belofte dat ik het zelfde zender pakket kon afnemen bij hun op 4 tv’s ( bij ziggo was dit hd en een groot zender pakket) Maar geen enkele verkoper heeft hier ooit duidelijk gemaakt dat dit via Iptv liep en er meestal maximaal 2 tuners gebruikt konden worden de rest keek via dvb-c zonder de extra zenders.

De enigste verkoper die dit wel deed was van Vodafone.

Wat ik mij alleen afvraag is de mensen die geen glasvezel afnemen. Krijgen deze ook een glasvezel kabel in huis het lijkt mij sterk dat de gemeente 10 keer de stoep laat open breken om glasvezel aan te leggen?

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …