Glasvezel is niet beter dan Kabel

In de nieuwste uitgave van Digitaalgids van de Consumentenbond, halen ze een dikke streep door de gedachte dat tv en internetdiensten via glasvezel van een betere kwaliteit dan de kabel zijn.

Maar is die stelling wel terecht?

Volgens een eigen vergelijkende test tussen de infrastructuren glasvezel, kabel en ADSL wijst volgens de Consumentenbond uit dat glasvezel en kabel gelijkwaardig zijn met beide enkele voordelen en een aantal zeer nadelige nadelen.

Zoals wij al wisten, worden in veel gevallen de beloofde snelheden van de internetverbinding nooit of nauwelijks gehaald. De Consumentenbond geeft hiervoor KPN en XMS dan ook een tik op de vingers, omdat ze onder het gemiddelde scoren.

Het grote voordeel van glasvezel is wel dat de huidige abonnementen met hogere en een vaak symmetrische verbinding worden aangeboden. Volgens de Consumentenbond is dat absoluut een pluspunt bij het uploaden van bestanden, wat zeker supersnel is.

Nog een stelling : Glasvezeltelevisie is NIET Superieur

HD & digitale televisie, is via de glasvezel superieur aan alles andere wat er is. Het is gelijkwaardig met kabel of satelliet. Daarbij relativeert ook de claim van menig glasvezelaanbieder dat de glasvezelabonnee klaar voor de toekomst is.

Er zijn op dit moment een stormvloed aan klachten bij de Consumentenbond, en dan gaat het voornamelijk om verkopers die rechtstreeks aan de deur abonnementen willen verkopen.

Gewoon afwimpelen zeg maar..

Glasvezel ligt voor het grote deel op dit moment ook in handen van 1 bedrijf, en volgens mij is dat is nog een grotere monopolie.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …