Home / Glasvezel / Een nieuwe Mijlpaal in Nederland : 1 Gbps

Een nieuwe Mijlpaal in Nederland : 1 Gbps

Het is snel gegaan met het internet de afgelopen 5 jaar. We zijn namelijk van een 20mbps verbinding in 2008, naar een 1 Gbps verbinding bij Glashelder .

FTTH service provider Glashelder biedt in Heeze-Leende de mogelijkheid van 1 Gbps als internetdienst of in combinatie met andere diensten. Een triple play pakket kost 159,95 euro per maand. De vraagbundeling is pas net gestart, dus de daadwerkelijke interesse en zeker ook uitvoering laten nog even op zich wachten, maar de grens is geslecht.

ADSL was toen datgene wat de klok sloeg, en ook het snelst leverbare op dat moment. De inbelverbindingen hadden we achter onze rug, en daar waren we maar al te blij mee.

In 2008 waren de toenmalige ADSL aanbieders zeer succesvol met het aanbieden van 20 Mbps pakketten aan nieuwe klanten. Providers zoals Telfort, Tele2 en Alice wisten hier bijzonder veel klanten aan zich te binden met pakketten die voor 20 euro in de maand een downloadsnelheid van maximaal 20 Mbps boden.

De kabelaanbieders kwamen toendertijd nog niet in de buurt van dit aanbod. Het was ook relatief stil op dat gebied, maar de UPC bood al een 1,5 Mbps voor 24 euro in de maand. (!)

Er kwam eind september 2008 eindelijk verandering in, toen de UPC met de uitrol van Docsis 3.0 pakketten van 60 en 120 Mbps kon gaan aanbieden. In de praktijk is dit nog steeds de hoogst aangeboden snelheid op de kabel in Nederland, maar in bijvoorbeeld Canada wordt 200 Mbps via Docsis 3.0 aangeboden.

adsl-galsvezel
Bron : Telecompaper.com

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …