Een Nieuwe Ftth Aanbieder in Nederland: GlasOperator

Op de Glasvezel markt is veel gaande. Nieuwe technieken en operators worden snel uit de grond getrokken. Zo is er sinds kort een nieuwe aabieder : GlasOperator.

GlasOperator is een Nederlandse leverancier van fiber-to-the-homediensten. Oftewel : FttH.

Deze nieuwe aanbieder van Glasvezel in Nederland biedt Nederlandse telecomdienstverleners een open en onafhankelijk model biedt voor hun dienstenaanbod op glasvezel. De aanbieder (de netwerkleverancier) zorgt er dan voor dat de glasvezel infrastructuur geschikt wordt gemaakt voor de diensten van diverse aanbieders.

Het bedrijf, mede opgericht door Winitu Gold, onderscheidt zich door de grote bandbreedte van zijn netwerk, waarmee hoge snelheden voor data- en internetverkeer mogelijk zijn. Waar bestaande operators nog gebruik maken van een architectuur van 100 Mbps, start GlasOperator direct met 1 Gbps naar ieder huis. In het vierde kwartaal van dit jaar zullen de eerste 5.500 woningen in Rotterdam worden aangesloten op het netwerk.

De website is nog fris en nieuw, en er wordt al aardig geschreven over deze nieuwe aanbieder. Telecommagazine, whizpr, Telecompaper, en veel meer.

We gaan deze aanbieder in de gaten houden, zodat we ook van deze aanbieder interessant nieuws kunnen melden. Mocht er iemand in Rotterdam zijn die met deze nieuwe aanbieder al ervaringen heeft, dan hoor ik het graag.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …