Home / Glasvezel / Deutsche Telekom valt kabel aan op eigen terrein

Deutsche Telekom valt kabel aan op eigen terrein

Deutsche Telekom bereidt een frontale aanval voor op de Duitse kabelaars op ‘hun’ terrein van tv-doorgifte. Volgens berichten in de Duitse media wil de operator wil via zijn eigen glasvezelinfrastructuur tv-diensten gaan aanbieden aan woningcorporaties, die tot nu toe alleen televisie kunnen afnemen via de netwerken van kabelaars. Deutsche Telekom zal een wholesale tv pakket aanbieden via zijn bestaande netwerk en de woningcorporaties zullen dat pakket direct aan hun klanten kunnen aanbieden. Het bedrijf is daarnaast in onderhandeling met de Duitse betaaltelevisiezender Sky Deutschland om die kanalen aan te bieden aan de woning corporaties.

Tegelijkertijd klaagt Niek Jan van Damme in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung dat het niet eerlijk is dat de kabelaars hun netwerken niet hoeven te openen voor andere aanbieders van tv-dienst

Deutsche Telekom’s Duitse consumententak Telekom Deutschland is geen onbekende op de tv markt met het IPTV product Entertain dat 1,2 miljoen gebruikers heeft en met het speciale live-voetbalkanaal Liga Total! Waar alle wedstrijden uit de twee hoogste Duitse voetbaldivisies worden uitgezonden.

Lees verder op Telecompaper.com

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

Eenvoudige gesloten verbinding Azure AWS

Veel organisaties willen graag een rechtstreekse verbinding met de cloud hebben, maar zien op tegen …