Wordt de Duitse O2 overgenomen door KPN?

CEO Ad Scheepbouwer van KPN, wil de Duitse tak van telecomconcern O2 overnemen, als moederbedrijf Telefónica de Duitsers in de verkoop zetten aan de buitenwereld. Er is volgens hem een voldoende synergie tussen KPN en O2 Duitsland.

Door deze specifieke overname zou KPN een directe concurrent overnemen. KPN is in Duitsland al eigenaar van E-Plus, een concurrent op de markt in Duitsland.

Aan persbureau Reuters vertelde de topman later dat KPN niet actief zoekt naar partijen om over te nemen. Wel hoopt hij ondanks de verslechterende economische omstandigheden de marges van zijn bedrijf tussen de 35 en 40 procent te houden.

KPN’s Duitse dochteronderneming E-Plus, positioneert zich in de markt als prijsvechter tussen de andere telecomaanbieders zoals T-Mobile en O2. Dat legt het bedrijf geen windeieren, gezien de omzetstijging van 9,1 procent in de eerste drie kwartalen van 2008. Behalve in Duitsland is KPN ook actief in België, Spanje en binnenkort ook Frankrijk (via het netwerk van Bouygues).

Scheepbouwer deed zijn uitspraak op een conferentie in Barcelona, aldus Reuters.

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

0624001200

Informatie over Telefoonnummer 0624001200

Het telefoonnummer 0624001200 is gekoppeld aan de klantenservice van Odido, het bedrijf dat eerder bekend …

One comment

 1. Hallo! 

  Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondkijken, ben voorheen nog op dit forum geweest en nu kon ik niet meer inloggen omdat ik mijn oud paswoord en naam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

  Daarom opnieuw geregistreerd

  Weet iemand een idee om een extra inkomen te verdienen, ik ben op het moment in geldnood na het overlijden van mijn man. Ik heb een gehandicapte zoon van 12 jaar dus alle tips zijn welkom!

  bedankt om mij te helpen,

  Els Wittem