Wij Eisen meer Vrouwen

Eindelijk eens goed nieuws voor alle vrouwen  in de EU. Want EU-commissaris Viviane Reding roept vrouwen op de IT-sector niet links te laten liggen op de arbeidsmarkt. Het imago dat IT alleen maar voor echte nerds is weggelegd, klopt niet volgens haar. Ook moeten vrouwen af van het idee dat IT alleen maar saai en technisch is.

Er is namelijk een verwachting dat zo rond 2010 een tekort ontstaat aan IT-specialisten. Mevrouw Reding schat dat tegen die tijd in Europa ongeveer 300.000 werknemers Europa in de IT nodig zijn, en waaronder dus een aantal vrouwen.

Reding denkt dat als jonge vrouwen nu meelopen met oudere vrouwelijke professionals bij IT-bedrijven de interesse in de sector toeneemt. Daarnaast kunnen IT-bedrijven ook zelf verantwoordelijkheid nemen door de werkomgeving aantrekkelijk in te richten.

In het hoge noorden is een groter gedeelte van de vrouwen aan het werk in de ICT dan in ‘Europa’ zelf. Toch vreemd, het is en blijft denk ik wel een mannenberoep. Zijn er bezwaren? Uw reacties aub hieronder!

Frank

Over Redactie

De redactie is een telecommunicatie freak in het algemeen zeg maar. De oude koperen draadjes het liefst, maar een Glasvezel kabeltje is ook welkom in het huis. Tevens een liefhebber van : Android, Bodyboarden, Frankrijk, glas wijn, en grieks eten!

Kijk ook

De opkomst van de grote smartphones

Waar voorheen het juist gunstig was dat mobiele telefoons een klein formaat hadden, heeft de …

One comment

  1. Speciale gummie toetsenborden misschien?